Γιατί επιμένει να επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα περί σκληρού ΑΣΕΠ; Σύμφωνα με τη μοριοδότηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων, όσοι εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί πριν το 1997 θα είναι οι πρώτοι που θα απολυθούν και αυτό γιατί οι πριν το 1997 έχουν διοριστεί με τον παλιό νόμο, τη γνωστή επετηρίδα, για την οποία μοριοδοτούνται με 5 μόρια, ενώ το ΑΣΕΠ με 30! Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο και αν θέλει να επικαλείται την "αξιοκρατία", καταδικάζει σε απόλυση εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν με τη μοναδική νόμιμη διαδικασία που υπήρχε τότε, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά και αν έχουν! Η υπουργική απόφαση ορίζει πως όσο πιο πολλά χρόνια στο Δημόσιο έχεις τόσο λιγότερα μόρια σου δίνονται. Έτσι, όσα μεταπτυχιακά ή διδακτορικά και αν έχεις, δεν πρόκειται να ξεπεράσεις τα 12-13 μόρια, που ουσιαστικά σε στέλνουν στον Καιάδα.
Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν άλλη επιλογή, αυτή ήταν η υπάρχουσα νομοθεσία, δεν επέλεξαν τον τρόπο πρόσληψής τους! Κάπως πρέπει να χτίσει και ο Κυρ. Μητσοτάκης τον μύθο της "αξιολόγησης", να απολύσει και να αποκτήσει φτηνό εργατικό δυναμικό και αυτή είναι η φόρμουλα, όπως φαίνεται.
Καλά πληροφορημένες πηγές της στήλης δε, γνωρίζουν πως το θράσος υπαλλήλου του γραφείου του υπουργού έφτασε στο να πει σε εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν "πως τι να κάνουμε, άλλες οι ανάγκες του '70, άλλες τώρα" και δεν παρέλειψε να τους "παρηγορήσει" λέγοντας πως άλλωστε "από εδώ και πέρα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι σε διαρκή κινητικότητα"!
E.Z.