Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη

Τετάρτη, 28 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ. στο Ιτς Καλέ
«Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη
Είσοδος ελεύθερη



Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Σαμψών Φύτρος
Σκηνογραφική - ενδυματολογική επιμέλεια:
Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά, Σαμψών Φύτρος
Ερμηνεύουν: Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά
Φωτογραφία - σχεδιασμός αφίσας: Μενέλαος Συκοβέλης
Περιγραφή της παράστασης
Η  Χρύσα Σπηλιώτη παρακολουθεί και καταγράφει στο έργο της αντιπροσωπευτικές σκηνές της ζωής δύο γυναικών από τα πρώτα παιδικά τους χρόνια έως τα γηρατειά. Μέσα από μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά αποτυπώνει ουσιαστικά το ψυχογράφημα των δύο αυτών γυναικών στη συνεχή τους προσπάθεια για αποδοχή και συμφιλίωση με τον εαυτό τους, τις καταβολές τους αλλά και τις ματαιώσεις της ενήλικης ζωής. Βασικός πρωταγωνιστής του έργου αναδεικνύεται τελικά ο χρόνος με τον οποίο η αναμέτρηση των ηρωίδων είναι συνεχής. Όλο το έργο διαποτίζεται από ένα εξαιρετικό χιούμορ. Γι' αυτό και οι σκηνές του είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Σκηνές γυναικείες, ανάλαφρες ή συγκινητικές, τρυφερές, δύσκολες, πάντως αληθινές και πάνω απ' όλα ανθρώπινες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
Σαμψών  Φύτρος
Γεννήθηκε στη Σαντορίνη .Αποφοίτησε το 1997 από το Θέατρο Τέχνης με άριστα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, Κινησιολογίας και χορού.Μαθήματα Φωνητικής με τον Γ. Σαμαρτζή, πολίτικης λύρας με τον Σ. Σινόπουλο. Μαθήματα  Ahstaga Υioga με την Ειρήνη Αλεξίου
Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στις θεατρικές παραστάσεις:
« Παρθενώνας» - «Ως το τέλος» σκην. Χρήστος θεοδωρίδης, « Το όργιο» σκην.Γ.Πετσόπουλος, « Πινόκιο» σκην.Δ.Δεγαίτης, « Ιππείς» Αριστοφάνη Επίδαυρος  2010 σκην.Β. Νικολαΐδης, « Graveyard café band- in extremis « Graveyard café band- alive», «Graveyard café band- Ελευθερία η Θάνατος» σκην. Γ. Σκουρλέτης, «Αλαντίν» σκην. Δ. Δεγαίτης, «Αι δύο ορφαναί» σκην.Τάκης Χρυσικάκος, «Του Κουτρούλη ο Γάμος» σκην.Γ.Καλαντζόπουλος,«ΝευρΟδύσσεια» σκην.Μ.Παπαδημητρίου,«Ρουμπελστίλτσχιν» σκην.Γ.Μόσχος, «Αραβοϊσραηλινός Τσελεμεντές» σκην. Κ.Σπανού, «Μ’ ένα καράβι φορτηγό» σκην.Μ.Παπαδημητρίου, «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» σκην.Δ.Δεγαίτης, «Πέρσες» σκην. Λ. Κονιόρδου, «Rocky Horror Show» σκην.Π.Ζούλιας, «Αγαμέμνων» Αισχύλος, σκην. Θ.Γκόνης, «Τα 13 ρολόγια» Τ.Θέρμπερ σκην. Γ. Αναστασάκης, «Ρίο-Αντίρριο» σκην. Θ.Γκόνης, «Αριστοφάνης» σκην.     Γ. Λαζάνης, «Ο Επιθεωρητής», Ν. Γκόγκολ, σκην.Π.Φιλιππίδης, «Σφήκες» Αριστοφάνη, Ηρώδειο  σκην. Τ. Χρυσικάκος, «Μύθοι του Αισώπου» σκηνοθ. Κάρμεν Ρουγγέρη,«Ο θάνατος του Εμποράκου» σκην. Ι.Μιχαλακοπούλου, «Λυσιστράτη» Αριστοφάνη σκηνοθ. Γ. Μιχαλακόπουλος, «Το χρυσό κλειδί» σκηνοθ. Γ. Καλαντζόπουλος, «Το ποτάμι της λησμονιάς» σκηνοθ. Π.Δεντάκης, «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σκην. Κ. Μπάκας, «Ο Μάγος του Οζ» σκην. Π. Σεβαστίκογλου, «Παγίδες και Φονικά» σκην. Νίκου Περέλη, «Άλκηστις» σκην. Λ.Κονιόρδου
Έχει σκηνοθετήσει δύο Bar theater της ομάδας 2-συν « ο Ο και η Η» , «Το παιχνίδι»
Έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική σειρά « Απόστολος και μόνος» παραγωγή ΝΕΤ σκην. Γ Μιχαλακόπουλος
Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία μετεωρίτες του Γιάννη Μαυρογένη  παραγωγή Ε.Κ.Κ. 2004
Μαρία Κατσουλίδη
Γεννήθηκε στα Γιάννενα και αποφοίτησε από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Σπούδασε για ένα χρόνο στο θεατρικό εργαστήρι του Β. Διαμαντόπουλου και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις θεατρικές σπουδές της στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών  Γ.Θεοδωσιάδη όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Στην τηλεόραση οι πιο σημαντικές συνεργασίες: με τον σταθμό Mega στο σίριαλ ‘Η νταντά’ σε σκηνοθεσία Μύρνας Τσάπα, στην καθημερινή σειρά ‘Για μια θέση στον ήλιο’ σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, στο ‘Είσαι το ταίρι μου’ σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελοπούλου, στο ‘Θανάσιμες πεθερές’ σκηνοθεσία Κ.Πετρινιώτη. Με τον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 στο καθημερινό σίριαλ ‘Έρωτας’ σκηνοθεσία Κ.Κωστόπουλου και σε εβδομαδιαία ‘Δούρειος Ίππος’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα, στο ‘Ελλάς το μεγαλείο σου’ σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, στο ‘ Τριάντα μέρες αγωνίας’ σε σκηνοθεσία Κώστα  Κιμούλη. Με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στο ‘Χορεύοντας στη σιωπή’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα, στο ‘Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα’  σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού κ.α.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στην παράσταση ‘Τα 13 ρολόγια’ του Γιάννη Αναστασάκη-Μαρίας Τσιμά σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με την Ελληνική θεαμάτων στο ‘Σεσουάρ για Δολοφόνους’ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με το  θέατρο BOOZ στο έργο ‘Replay’ του A.Vacs σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, με το θέατρο Ακροπόλ ‘Η τύχη της Μαρούλας’ του Δημήτριου Κορομηλά σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με το θέατρο Μπρόντγουεϊ ‘Ο Μέγας Αλέξανδρος’ σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη - καλλιτεχνική επιμέλεια Θύμιου Καρακατσάνη, με το Δημοτικό θέατρο Ξάνθης ‘Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα’ σκηνοθεσία Κ.Λειβαδίτη κ.α.
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: ‘Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι’ του Τ.Τσιώλη, ‘Signs and Wonders’ ελληνογαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Jonathan Nossiter και στην ταινία ‘Η διακριτική γοητεία των αρσενικών’ της Όλγας Μαλέα. 
Αθηνά Τσικνιά
Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Χαλκίδας τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Γιώργου Αρμένη ‘Νέο Ελληνικό Θέατρο’.
Στο θέατρο, ως ηθοποιός, συνεργάστηκε: με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στα ‘Τα 13 ρολόγια’ του Γιάννη Αναστασάκη -  Μαρίας Τσιμά σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη,  ‘Ο Μανδραγόρας’ του Νικολό Μακιαβέλι σκηνοθεσία  Παντελή Παπαδόπουλου, ‘Ο κύκλος με την κιμωλία’ του Μπέρτολτ Μπρεχτ σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, ‘ Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ‘Αλίμονο στους νέους’ του Αλέκου Σακελάριου σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, ‘Οικογένεια Νώε’ της Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ‘Το συνηθισμένο θαύμα’ του Ευγένιου Σβαρτς σκηνοθεσία Μαρίας Λουΐζας Παπαδοπούλου,  ‘Ερωφίλη’ του Γεώργιου Χορτάτζη σκηνοθεσία Γιώργου Μπακόλα.
Με το θέατρο των Εξαρχείων στην παράσταση ‘Το φιλί στην άσφαλτο’ του Νέλσον Ροντρίγκες σε σκηνοθεσία Φίλιππου Μέντες. Με το θέατρο Πολύτροπο στο έργο ‘Το λουρί του Σωκράτη’ του Δημήτρη Ποταμίτη σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Σπαθή, στο ‘Bloody Married’ (θέατρο δρόμου στα πλαίσια φεστιβάλ κόμικς στο Γκάζι Αθήνας) κ.α.
Στο θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε στο ‘Ο μικρός ΄Εγιολφ’ του Ερρίκου Ίψεν με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Νίκου Καμόντου.
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: ‘Νύφες’ του Παντελή Βούλγαρη και ‘Μάτια από νύχτα’ του Περικλή Χούρσογλου.
Χώρος Εκδήλωσης: Ιτς Καλέ
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου