Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η πολιτική, η ιστορία και οι καθημερινές μας σχέσεις μέσα από βιβλία δημοσιογράφων

amna logo 


Οι δημοσιογράφοι διατηρούν μια κατά κάποιον τρόπο φυσική σχέση με το βιβλίο. Το γράψιμο αποτελεί για τους περισσότερους μια σχεδόν καθημερινή πρακτική, που καταλήγει συχνά και στα βιβλία: βιβλία πολιτικά και οικονομικά, αλλά και λογοτεχνικά, ερευνητικά ή αυτοβιογραφικά. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν και πάλι στους πάγκους και στις προθήκες των βιβλιοπωλείων προκειμένου να μοιραστούν με τους αναγνώστες τις επαγγελματικές τους αναμνήσεις, που αποτυπώνουν και το πολιτικοκοινωνικό κλίμα μιας ολόκληρης εποχής, τα αποτελέσματα ερευνών οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, αλλά και τις μυθοπλαστικές τους ιστορίες, που οδηγούν σε κόσμους φαντασίας και υπέρβασης.

Ξεκινώντας από την πρώτη κατηγορία, ο Ριχάρδος Σωμερίτης καταγράφει στο βιβλίο του «Οι λέξεις και οι μάχες» (Εκδόσεις Πατάκη) τη μακρά δημοσιογραφική του πορεία. Περνώντας στη λογοτεχνία, ιδιαιτέρως συζητήθηκε φέτος το μυθιστόρημα του Γιώργου Μπράμου «Το ψέμα του Λύκου» (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Στιγμιότυπο με κόσμο απο το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και πραγματοποιείται στην πλατεία πέριξ του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου. Θεσσαλονίκη, Σάββατο 9 Ιουνίου 2013 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου