Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Υπολογίστε τι φόρο θα πληρώσετε για το ακίνητό σας

Μόνιμος γίνεται πλέον ο φόρος ιδιοκτησίας στα ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ μειώνεται στο 3% από 8% έως 10% σήμερα ο φόρος μεταβίβασης για όσους αγοράσουν ακίνητο από το νέο έτος.
Με τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται ο φόρος για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μεσοσταθμικά κατά 10% σε σχέση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ, όμως θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων αλλά και όσοι έχουν στην κατοχή τους ημιτελή ή μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, έστω και με έκπτωση σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Υπολογίστε τι φόρο θα πληρώσετε για το ακίνητό σας

Πάντως από τον καταμερισμό των βαρών προκύπτει ότι θα επιβαρυνθούν σημαντικά οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού.
Πέρα από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, συμπληρωματικό φόρο θα καταβάλουν όσοι έχουν συνολική ακίνητη περιουσία πάνω από 300.000 ευρώ με βάση τον νέο ΦΑΠ που θα έχει κλιμακωτούς συντελεστές από 0,1% έως 1%. Για τον υπολογισμό του ΦΑΠ δεν λαμβάνονται υπόψη τα αγροτεμάχια.
Ο νέος φόρος θα πληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό, αλλά όχι αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2014.....................
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63933645
Αναλυτικό ρεπορτάζ και διευκρινίσεις για τον νέο Ενιαίο Νέο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου