Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013  και ώρα 8:30 μ.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Αμπατζή,  θα πραγματοποιήσει μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (ΖΠΑ), ψυχαγωγώντας το κοινό με ευχάριστες  μελωδίες.
Μεταξύ των γνωστών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που θα ακουστούν, όπως το «Christmas on Broadway», «Α Swinkling Christmas» και «Greensleeves», που θα ερμηνεύσουν οι Όλγα Μπαλωμένου, Φρέστας Αχιλλέας, Γκόγκου Εύη, με τη συνοδεία της Γεωργίας Αναστάση στο πιάνο, η οποία θα εκτελέσει σόλο το «Dreamsong», θα ακουστεί μια σύνθεση του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, Παύλου Καρρέρ, η Furia.
Ο Παύλος Καρρέρ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Επτανήσιους συνθέτες του 19ου αιώνα και το έργο του συνάντησε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1829 και πέθανε εκεί το 1896. Σπούδασε μουσική στη γενέτειρά του την Κέρκυρα με τον Νικόλαο Μάντζαρο και στο Μιλάνο. Το 1852 παρουσίασε την πρώτη του όπερα με τίτλο Δάντης και Βεατρίκη στο θέατρο του Μιλάνου Καρκάνο. Ακολούθησαν στο ίδιο θέατρο τα έργα Ισαβέλλα Ασπένα και Λα Ρεντιβίβα. Στο Μιλάνο άρχισε να γράφει την όπερα Μάρκος Μπότσαρης, το πρώτο έργο του από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, μολονότι το λιμπρέτο γράφτηκε στα ιταλικά και αργότερα μεταφράστηκε στα ελληνικά. Το 1858 παρουσίασε αποσπάσματα από την όπερά του αυτή στην Αθήνα ενώπιον του βασιλιά Όθωνα. Η μουσική του Καρέρ είναι βαθύτατα επηρεασμένη από το ιταλικό μελόδραμα, ιδιαίτερα από τον πρώιμο Βέρντι και το μπελκάντο. Με τον χρόνο, ο Καρρέρ ανέπτυξε το δικό του προσωπικό ύφος, χρησιμοποιώντας και στοιχεία από την παραδοσιακή μουσική της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου