Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Οταν ο Αλέξης κάλεσε τον Κώστα...

ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Οταν ο Αλέξης κάλεσε τον Κώστα...

Ενα αναπάντεχο τηλεφώνημα δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας... Η έκπληξή του ήταν μεγάλη, καθώς, χαμένος μέσα στα έγγραφά του, άκουσε τη γραμματέα του να λέει ότι θέλει να του μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να τον συνδέσουν και, μετά τα πρώτα μάλλον τυπικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του εξήγησε ότι ο σκοπός του τηλεφωνήματος δεν ήταν άλλος από το να τον ενημερώσει επισήμως για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οταν ο Αλέξης κάλεσε τον Κώστα...
Ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, σημείωσε το ενδιαφέρον του εγχειρήματος, αν και λόγω συσχετισμών δεν υπάρχουν ουσιαστικές πιθανότητες εκλογής, ευχήθηκε ευγενικά στον συνομιλητή του καλή επιτυχία και τον ευχαρίστησε για την καλοσύνη του να τον ενημερώσει.

Η επικοινωνία δεν «κράτησε» περισσότερο από τρία λεπτά, αλλά το ίδιο το γεγονός πιστοποιεί ότι οι δυο άνδρες -παρά το χαμηλό βαρομετρικό που προσδιορίζει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στις σχέσεις των κομμάτων τους- διατηρούν μια καλή επικοινωνία και κινούνται μακράν των εντάσεων της καθημερινότητας. Συμβάλλει, προφανώς, το status ενός εκάστου, καθώς ο μεν Αλέξης είναι «νυν», ο δε Κώστας «πρώην»...

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει για το προσεχές ή το απώτερο μέλλον, ότι ο Κ. Καραμανλής απολαμβάνει την πολυτέλεια των ανοιχτών διαύλων με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής της χώρας. Λίγες ήμερες πριν από το τηλεφώνημα Τσίπρα, άλλωστε, είχε δειπνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και, όπως βεβαιώνεται απ' όλες τις πλευρές, η εφ' όλης της ύλης συζήτηση που είχαν, χωρίς ενδιάμεσους, βελτίωσε ακόμα περισσότερο την ήδη καλή χημεία που επικρατεί μεταξύ τους. Το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο αυτή την εποχή βρίσκονται οι σχέσεις τους, επιβεβαιώθηκε και από την επικοινωνία που είχαν για τον χειρισμό του θέματος Λιάπη και τη διαγραφή του πρώην υπουργού από τα μητρώα της ΝΔ.

Πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και διατηρούν επαφή με τη στήλη επιμένουν, μάλιστα, ότι το γεγονός εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως, όμως, όπως σημειώνουν, διαψεύδει τα όσα διακινήθηκαν προ καιρού περί «βέτο Καραμανλή» για τον Γιάννη Στουρνάρα ή τα όσα ελέχθησαν περί ειλημμένης απόφασης αποχώρησής του από την πολιτική και τα συναφή.

Οι δύο άνδρες, επισημαίνεται, μίλησαν για όλα. Και οι απόψεις τους, αν όχι σε όλα, συνέπεσαν σε πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου