Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ένα γεμάτο από παραστάσεις διήμερο στα Γιάννενα


Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2013
Θέατρο για όλους, μικρούς και μεγάλους από τις θεατρικές ομάδες της πόλης

Για μία ακόμα εβδομάδα, το θεατρικό πρόγραμμα της πόλης είναι γεμάτο από παραστάσεις, για όλες τις ηλικίες και με πολλαπλές επιλογές. Και είναι αξιοσημείωτη και η μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι θεατρικές ομάδες της πόλης να παράγουν πρωτότυπο υλικό.
Οι παραστάσεις έχουν ως εξής:
- Το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα «Το σόλο του Φίγκαρω» παρουσιάζει το Politheatro για δύο ακόμα παραστάσεις με τον διακεκριμένο «ρολίστα» ηθοποιό Γιάννη Θωμά και τον Κώστα Θεοδώρου να τον συνοδεύει μουσικά με το κοντραμπάσο του επί σκηνής.
Οι παραστάσεις θα δοθούν σήμερα Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Η δραματουργική επεξεργασία του κειμένου από τον αείμνηστο Δημήτρη Κωστή σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόγκου αφήνουν πίσω τους το φιλολογικό επίπεδο και δίνουν στο έργο μια έντονη θεατρική δράση.
Οι συντελεστές είναι: Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Κωστής, Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος, Σολίστ: Γιάννης Θωμάς, Μουσική (επί σκηνής): Κώστας Θεοδώρου.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236.
- Οι «Αθεράπευτοι» συνεχίζουν, για 4η συνεχή χρονιά, τους Θεατρικούς τους Περιπάτους, δηλαδή “πειραματικού τύπου” θεατρικές παραστάσεις, που συντίθενται από ένα – διαφορετικό κάθε μήνα – σύνολο αποσπασμάτων, διασκευών και μονοπράκτων. Τη φορά αυτή, ο 3ος Θεατρικός Περίπατος της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου, περιλαμβάνει τρία θεατρικά κείμενα κοινωνικο-πολιτικής σάτιρας:
1ον) Δημήτρη Παππά «Οι πεντανόστιμες συνταγές του Μπάμπη Κουταλάκη»,
2ον) Άρη Μπιτσώρη – Ηλία Κουτσονικόλα «Της Γκόλφως το μνη-μόνιο» και
3ον) Δημήτρη Παππά «η Μήτρους & η Καραμήτρους»
Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά. Παίζουν: Αγγελικώ Κουτσοθανάση (Γκόλφω), Χρήστος Μπόσμος (Τάσος), Αγγελική Φάτσιου (Σταυρούλα), Κωνσταντίνος Ρώσσης (Θανασούλας), Παναγιώτης Μακρής (Παπάς), Κατερίνα Σιώπη (Βασίλω), Στέλλα Μιλτιάδου (Ρηνιώ), Στέφανος Στεφανίδης (Ζήκος), Λευτέρης Βανούσης (Χρόνης), Χριστίνα Δάλλα (Τηλεπαρουσιάστρια), Αλέξανδρος Μπενάτσης (Καθηγητής Μάρβις Χάρις), Θανάσης Κώττης (Μήτρους), Δημήτρης Παππάς (Αφηγητής, Αντώνης Πιρουνάκης & Καραμήτρους). Επίσης, συμμετέχουν μουσικοί, χορευτές & τραγουδιστές.
Σήμερα Σάββατο στις 9:30μ.μ. (με την παρουσία του Άρη Μπιτσώρη) και την Κυριακή στις 8μ.μ., στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, με γενική είσοδο 5€. Τηλέφωνο πληροφοριών & κρατήσεων: 698-198-1067.
- Μία ακόμη παράσταση, βασισμένη στο έργο του Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Frederic Sonntag με τίτλο «Υπό Έλεγχο», παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Ιωαννίνων.
Σήμερα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στις 9 το βράδυ.
Το θεατρικό αυτό έργο παρουσιάζεται από το ΘΕΣΙ, το Θέατρο του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Είναι ένα έργο σε σκηνοθεσία της Μανταλένας Κιρκιασαριάν και μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη. Τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο Ανδρέας Στυλιανού, ενώ τα κοστούμια και τα σκηνικά η Αθηνά Σταμούλη. Στο σχεδιασμό και επιμέλεια φωτισμού ο Νίκος Γούλας, στο χειρισμό της μουσικής η Νεκταρία Λαμπράκη και στη φωτογραφία ο Κώστας Γράβος. Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται με σειρά είναι οι: Μανταλένα Κιρκιασαριάν, Παναγιώτης Σιόρεντας, Αντώνης Κάλλος, Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Εύη Μαρκάτη, Βασίλης Μπούτσικος, Αναστασία Ιθακησίου, Λαμπρινή Γεωργίου, Κωνσταντίνα Τσιγκούλη, Βιργινία Πατσιούρα, Ισαβέλλα Τζάλλα, Πηνελόπη Μητσογιάννη, Αχιλλέας Ράδης, Μαρίνος Ορφανός και Δημήτρης Μπούρας.
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ.
- Το έργο του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Άντων Τσέχοφ «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» [δημιουργώντας έναν χαρακτήρα] παρουσιάζει το Politheatro.
Η σκηνοθεσία είναι των Ισαάκ και Νταϊάνας Ντόστη, και παίζει ο Τάσος Νάκης.
Οι παραστάσεις που ακολουθούν είναι στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα 2 στο Πολυθέαμα. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννινων.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236.
- Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί, «Οι Αθεράπευτοι" παρουσιάζουν, σε θεατρική διασκευή, το ανεπανάληπτο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «τα καινούργια ρούχα του βασιλιά».
Η σκηνοθεσία και η μουσική είναι του Δημήτρη Παππά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Γιωργίνας Παπαγεωργίου και οι χορογραφίες της Βίκυς Γκούμα. Παίζουν: Παναγιώτης Μακρής (Βασιλιάς), Φωτεινή Ευαγγέλου (Βασίλισσα), Ανδριάνα Αγγελοπούλου (Ανιψιά), Χριστίνα Δάλλα (Καμαριέρα), Χρήστος Τσολίγκας (Μπαγάσας), Μιχαήλ Παππάς (Μάπας), Θοδωρής Τσακτσίρας (Γελωτοποιός), Παναγιώτης Σιόγκας (μπουζούκι) και Δημήτρης Παππάς (κιθάρα).
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια μακρινή Χώρα ένας Βασιλιάς που το μόνο που σκεφτόταν ήταν τα ρούχα του. Σπαταλούσε τα χρήματα της Χώρας για να αγοράζει ολοένα και περισσότερα ρούχα…
Η συνέχεια στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, με γενική είσοδο 5€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 698-198-1067. Περισσότερες πληροφορίες: www.atherapeutoi.gr

Επιμέλεια ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου