Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο υπ. Παιδείας ζήτησε να μη συλληφθεί ο διαχειριστής της ιστοσελίδας για τις μαθητικές καταλήψεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για την ιστοσελίδα στο facebook που καλούσε σε καταλήψεις μου είπε ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης ότι αν το ερευνήσουν και τον εντοπίσουν, όποιος και να είναι θα πρέπει να τον συλλάβουν. Εμείς είπαμε γιατί να τον συλλάβετες; Το μόνο που θέλουμε είναι να ξέρουμε ποιος είναι.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και υπογράμμισε:
Α. Είπαμε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Κοτζαμάνη έχει κάνει μία παρέμβαση για όλα αυτά και μπορείτε να κινηθείτε στο πλαίσιο αυτό.
Β.Επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν είχαμε καμία πρωτοβουλία, εμείς δεν ζητήσαμε παρεμβάσεις, όλα έγιναν στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
Γ. Εμείς δεν αναμειγνυόμαστε στις κινητοποιήσεις και αυτό που λέμε είναι ότι θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες, οι ημέρες και οι εβδομάδες, αν περάσουν τις τρεις ημέρες οι καταλήψεις.
Δ. Εμείς δεν κατονομάζουμε κανένα πολιτικό κόμμα γιατί αν αποφασίσουμε να το κάνουμε θα μπούμε σε μία οξεία αντιπαράθεσή μαζί του για ένα θέμα που αφορά μαθητική κινητοποίηση.
Ε. Είναι σωστό αυτό; Καταδικάζω την πρακτική που κάνουν, αλλά δεν λέω ονόματα. Προσέχω να είμαι σωστός.
Ζ. Γι’ αυτό εμείς κρατήσαμε απόσταση από την επιλογή των μαθητών να κάνουν κινητοποίηση.
Η. Είπαμε τι θα γίνει αν ξεπεράσουμε τις τρεις ημέρες στις καταλήψεις και με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επικοινωνήσαμε μόνο για να ρωτήσουμε αν στην εντολή που έδωσε χωρούσε η κίνηση Σφακιανάκη για να εντοπίσουμε ποιος είχε αυτή την ιστοσελίδα.
Θ. Μόλις το ανακοινώσαμε αυτό, κατέβηκε η σελίδα. Εγώ είπα ότι αν είναι μαθητής, το διαδίκτυο είναι ένα σύγχρονο μέσο για την κινητοποίηση, γιατί να είναι κακό. Αν, όμως, είναι στην ηλικία μου, υπάρχει θέμα».
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου