Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΔΟΕ: Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί





Αρ. Πρωτ.1206
Αθήνα 7/11/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 Θέμα: Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, με αποφάσεις του,  παραστάσεις διαμαρτυρίας και την κατάθεση των απόψεών του στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, έχει αναδείξει το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για την άμεση πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών ώστε να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
  Δυστυχώς οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και οι αποπροσανατολιστικές, επικοινωνιακού χαρακτήρα, δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας έχουν αποδείξει την παντελή απουσία βούλησης ώστε να δοθούν λύσεις. Αντίθετα, για μια ακόμη χρονιά, η πρόσληψη αναπληρωτών με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι η πρακτική που εφαρμόζεται. Προσλήψεις κατά πολύ λιγότερες από αυτές που η ίδια η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει. Προσλήψεις στην κατεύθυνση της  κατηγοριοποίησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε «κρατικού προϋπολογισμού», «ΕΣΠΑ» και «Δημοσίων Επενδύσεων», οι οποίες πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στη λειτουργία των σχολείων με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, έχουν δημιουργήσει και τεράστιο πρόβλημα στη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.
  Η ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν τη μισθοδοσία των αναπληρωτών συναδέλφων μας με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2869) στις 24 Οκτωβρίου μόνο ως εμπαιγμός και αναλγησία μπορεί να χαρακτηρισθεί. Ποιος αλήθεια από τους αρμόδιους υπογράφοντες υπουργούς διανοείται ότι μπορεί να ζει δίχως μισθό χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του; Ή, άραγε, η τακτική αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της αντίληψης περί εθελοντισμού που δημόσια και με εκπληκτική ασάφεια εκφράζει ο κύριος Υπουργός Παιδείας;
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν μπορεί να δεχθεί καμία δικαιολογία. Απαιτούμε την άμεση ρύθμιση του θέματος της πληρωμής των δεδουλευμένων των αναπληρωτών συναδέλφων μας και τη ρύθμιση όλων των ζητημάτων που αφορούν την πληρωμή τους στη συνέχεια.
  Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών με την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου