Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κυριακές στο πανί: Αφιέρωμα στον Ρόμπιν Ουίλλιαμς Μπάρι Λέβινσον, Καλημέρα Βιετνάμ (Good morning Vietnam)


Κυριακές στο πανί

Ώρα Προβολής 8:30 μ.μ.
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη
Διοργάνωση: Π.Κ.Δ.Ι.
 
Κυριακή 16 Νοεμβρίου
Αφιέρωμα στον Ρόμπιν Ουίλλιαμς
Μπάρι Λέβινσον, Καλημέρα Βιετνάμ (Good morning Vietnam) HΠΑ, 1987, 121
O ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει σχετικά:
«Ο Άντριαν Κρονάουερ, ραδιοφωνικός παραγωγός που εργάζεται για τον αμερικανικό στρατό, μετατίθεται στο Βιετνάμ στις αρχές του πολέμου τη δεκαετία του ΄60. Πιο πριν, στην Κρήτη, απέδειξε ότι είναι ένας πετυχημένος και αστείος σόουμαν που τα στρατεύματα λατρεύουν, και αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει η διοίκηση στο Βιετνάμ, να φέρει δηλαδή έναν άνθρωπο, που θα κάνει τους Αμερικανούς στρατιώτες που επιχειρούν, να χαμογελούν.
Ο Κρονάουερ ξέρει ότι είναι καλός, αλλά παραείναι αντισυμβατικός, προκλητικός και αντιμιλιταριστικός. Ο χειμαρρώδης και καυστικός κωμικός του λόγος θα συγκρουστεί με το διοικητικό καθεστώς του σταθμού, που τον φθονεί και δεν τον καταλαβαίνει, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα έξω στους δρόμους της Σαιγκόν: Πόλεμος, νεκροί, βία, τρομοκρατικές επιθέσεις, και ένας βιετναμέζικος λαός που δεν θέλει την παρουσία των Αμερικανών στη χώρα τους.
Ο Μπάρι Λέβινσον κερδίζει το στοίχημα να κάνει την πρώτη ταινία με θέμα το Βιετνάμ που έχει κωμικά στοιχεία, πράγμα που ήταν ταμπού για το αμερικανικό σινεμά μέχρι τότε, και αφήνει τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να αυτοσχεδιάζει χωρίς όρια πάνω στα κείμενα του Μιτς Μάρκοβιτς». 
 Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου