Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στο εκλογικό τμήμα της γειτονιάς τους οι ετεροδημότες

Τα 132 εκλογικά τμήματα του δήμου Ιωαννιτών στα οποία μπορούν να προσέλθουν την Κυριακή οι πολίτες για να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, καθορίστηκαν με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνας Κολογιάννη.

Πρόκειται για τα ίδια εκλογικά τμήματα των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου, με δύο όμως διαφοροποιήσεις, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ιωαννιτών. Πρώτη διαφοροποίηση: Τα εκλογικά τμήματα του 4ου δημοτικού σχολείου στα Λακκώματα, λόγω των ζημιών που υπέστη το κτίριο, έχουν μεταφερθεί στο 8ο Γυμνάσιο (στο σχολικό συγκρότημα της Κιάφας). Δεύτερη διαφοροποίηση: Δεν υπάρχουν σε αυτή τη διαδικασία ξεχωριστά τμήματα ετεροδημοτών. Οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στα Γιάννενα έχουν ενσωματωθεί στα εκλογικά τμήματα.
Όσον αφορά τους ετεροδημότες, πρέπει να γίνει μια σημαντική επισήμανση. Ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους όσοι είχαν καταθέσει τη σχετική αίτηση μέχρι 30 Απριλίου 2015 και έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους. Στους εκλογικούς αυτούς καταλόγους υπάρχει η ένδειξη Ε στο όνομά τους. Οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον δήμο Ιωαννιτών, μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα προσέλθουν την Κυριακή είτε από την ιντερνετική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις» είτε από την Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου (Καπλάνη 7 2ος όροφος, τηλέφωνα: 2651361341, 2651361342, 2651361343).
Στην ίδια υπηρεσία μπορούν να απευθύνονται και για έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας και παραληφθέντων εκλογέων (αφορά εκλογείς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ενώ είναι δημότες του δήμου Ιωαννιτών).
Η Υπηρεσία Δημοτολογίου θα παραμείνει ανοιχτή το Σάββατο 4 Ιουλίου και την Κυριακή 5 Ιουλίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Ανοιχτά τα γραφεία διαβατηρίων
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τα γραφεία διαβατηρίων θα λειτουργούν το σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Ιουλίου, τα γραφεία θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, και την Κυριακή 5 Ιουλίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το προσωπικό των γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. 
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου