Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ζ. Κ. Γιούνκερ: Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη


epa04531231 Jean-Claude Juncker (R), President of the European Commission, delivers his speech about the Commission Work Programme 2015 in the European Parliament in Strasbourg, France, 16 December 2014.  EPA/PATRICK SEEGER
Να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το ελληνικό ζήτημα και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας. 
Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σημαίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά όχι, αλλά σε ένα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται».
Επίσης, σημείωσε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, τονίζοντας πάντως ότι «πρέπει να επιδειξουμε σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία».
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου