Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Νικόλαος Καραγκιαούρης - Σαν όνειρο μαγευτικό


Νικόλαος Καραγκιαούρης - Σαν όνειρο μαγευτικό

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, ώρα 9:30 μ.μ.
Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Είσοδος ελεύθερη
Σαν όνειρο μαγευτικό
Μια λυρική βραδιά  με την μεσόφωνη Φωτεινή Αθανασάκη και τον βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Πάνος Λουμάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες και ντουέτα από γνωστές και αγαπημένες όπερες (από την Κάρμεν του Μπιζέ, από τον Ντον Τζιοβάνι και τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ, κ.ά) αλλά και αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες των Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Νίκου Χατζηαποστόλου και Κώστα Γιαννίδη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ
Ο Βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε βιολί και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Δίπλωμα Μονωδίας πήρε στο Ωδείο Αθηνών με την κ. Hara Savino το 2007. Παρακολούθησε masterclasses τραγουδιού με τους: Ζανέτ Πηλού, Κώστα Πασχάλη, Birgit Nickl, Άρη Χριστοφέλλη, Δάφνη Ευαγγελάτου, Gilles Denizot, Δημήτρη Καβράκο, Λαμπρινή Μπάτζιου και μαθήματα υποκριτικής με την κ. Σοφία Κακαρελίδου. Απέσπασε βραβεία σε διαγωνισμούς κλασικού τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2004 – 2006 – 2010) Εμφανίστηκε στις όπερες των: Τζ. Βέρντι, Β. Α. Μότσαρτ, Γ. Στράους, Τζ. Ροσίνι. Γκ. Φρ. Χέντελ,  καθώς και σε έργα σύγχρονων συνθετών: Ν. Καρβέλας, Σ. Πασχάλης - Κ. Πολέμης, Γ. Κουμεντάκης, αλλά και σε έργα θρησκευτικής μουσικής. Συνεργάζεται με την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Εθνικό θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης καθώς και με τους παρακάτω φορείς: Όπερα Θεσσαλονίκης, Όπερα Νέων, Δήμο Λαρισαίων, Δήμο Πατρών, The Athens’ singers production, Opera dei giovani και το φεστιβάλ Αιγαίου. Είναι ερμηνευτής της Εθνικής Ρώσικης Μουσικής Σχολής και της Ελληνικής Οπερέτας. Τον Σεπτέμβρη του 2011 κέρδισε την υποτροφία «Αθηνά Καρρά» της Ελληνικής Ένωσης Βάγκνερ για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Bayreuth Stipendienstifftung, τον Αύγουστο του 2012 στο Bayreuth της Γερμανίας.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μονωδία στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της κ. Μαργαρίτας Συγγενιώτου, από όπου και πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο τον Ιανουάριο του 2013. Τον Ιούνιο του 2013 κέρδισε την Υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές της στο Ωδείο Kodaly για Μεταπτυχιακό στη Μονωδία. Έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Αιγαίου, στη Σύρο. Tο καλοκαίρι του 2013 έλαβε μέρος στο Bayreuth Younger Kunstler Festival με αποσπάσματα από όπερες των Βέρντι και Βάγκνερ. Ακόμη, έχει ερμηνεύσει πολλά έργα κλασικών συνθετών. Από το 2011 συνεργάζεται με τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2013 συμμετείχε στην Όπερα Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Τραβιάτα) και τον Ιούνιο του 2012 και 2013 αντίστοιχα, συμμετείχε στις παραγωγές της Σύγχρονης Όπερας της Ε.Λ.Σ..
ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΜΑΚΗΣ
Ο Πάνος Λουμάκης γεννήθηκε στη Σπάρτη. Άρχισε πιάνο σε ηλικία 8 χρόνων στο εκεί παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου. Συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Νόρας Λουκίδου. Τον Δεκέμβριο του 1987 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη Συνάντηση Νέων Μουσικών της Μεσογείου που έγινε στη Μασσαλία. Πήρε το Δίπλωμα του με Άριστα Παμψηφεί τον Ιούνιο του 1988. Συνέχισε τις σπουδές του κοντά στην Δόμνα Ευνουχίδου και από το Σεπτέμβριο του 1989 στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας Φρ. Λιστ της Βουδαπέστης στην τάξη των Drafi Kalman και Gulyas Istvan. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Φεστιβάλ Ναυπλίου, Λευκάδος, Ηρακλείου, Σπάρτης κ.ά. Από το 1993 εργάζεται στο Ωδείο Φ. Νάκας ως δάσκαλος και συνοδός. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων 
ΠΗΓΗ:  Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου