Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Νέο «ουάου» από Βαρουφάκη: Τώρα ετοιμάζει την «Ευρωπαική Συμμαχία»


Νέο «ουάου» από Βαρουφάκη: Τώρα ετοιμάζει την «Ευρωπαική Συμμαχία»

Εφαρμόζοντας τη λογική της δημιουργικής ασάφειας λέει ότι «δεν θα είναι κόμμα...αλλά θα μοιάζει» - Ζήτησε τη συνεργασία του Όσκαρ Λαφοντέν αλλά απευθύνει κάλεσμα ακόμα και στους... «εχθρούς» του CDU της Μέρκελ  

Μετά την άκρως «πετυχημένη» πορεία του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα τους τελευταίους πέντε μήνες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης κρίνει ότι οι ιδέες του που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και βούλιαξαν την οικονομία στο τέλμα με άγνωστο το φως στην άκρη του τούνελ μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ευρώπη.
Το όνομα της ιδέας του που αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είναι «Ευρωπαϊκή Συμμαχία». Σε μια ένδειξη, μάλιστα, της αγαπημένης του δημιουργικής ασάφειας εξηγεί ότι δεν θα είναι κόμμά αλλά θα... μοιάζει με κόμμα.
Επιφυλάσσει μάλιστα για τον εαυτό του την αποστολή της «ξαναγέννησης» της δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «ένα σημείο συνάντησης για όλους όσοι σκέφτονται Ευρωπαϊκά».
Δεν διστάζει μάλιστα να απευθύνει κάλεσμα και στους μέχρι πρότινους αντιπάλους του του συντηρητικού κόμματος CDU της Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας όμως ότι σε αυτούς με τους οποίους έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις περιλαμβάνεται και ο αριστερός Όσκαρ Λαφοντέν.
Στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό εκφράζει, τέλος, την ανησυχία του ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μπορούσε να πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών όποως η Μαρίν Λε Πεν.

ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου