Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: «Γελοιωδέστατο κείμενο που δεν θα ψηφίσω»

"Ηχηρή" η χθεσινή επιστροφή Βαρουφάκη

Βαρουφάκης: «Γελοιωδέστατο κείμενο που δεν θα ψηφίσω»
«Η συμφωνία που έγινε είναι ένα γελοιωδέστατο κείμενο το οποίο δεν πρόκειται να ψηφίσω», δήλωσε χθες o τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ένα από τα πολλά χθεσινά ξεσπάσματά του για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

Το πρωί σε ανάρτηση στο προσωπικό blog παρομοίαζε τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών με τη χούντα των Συνταγματαρχών το 1967, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες χρησιμοποίησαν τις εμπορικές τράπεζες αντί για τανκς.
«Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης είναι πράγματι τίποτα λιγότερο από την κορύφωση ενός πραξικοπήματος. Το 1967 δεν είχε στοχοποιηθεί η δημόσια περιουσία. Το 2015 οι δυνάμεις πίσω από το πραξικόπημα ζητούν το έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου για να αποπληρώσουν ένα μη βιώσιμο χρέος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε χθες το πρωί στο προσωπικό του blog. Ο λαλίστατος τέως υπουργός Οικονομικών εμφανιζόταν λάβρος κατά των Ευρωπαίων ηγετών χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία που πέτυχε ο Ελληνας πρωθυπουργός «ένα έγγραφο που δεσμεύει με όρους παράδοσης την Ελλάδα και συναινεί στο να γίνει υποτελής του Eurogroup».

Καλούσε επίσης τους βουλευτές να αναρωτηθούν κατά την κύρωση της συμφωνίας αν η ελληνική οικονομία έχει πιθανότητα να σταθεί στα πόδια της με αυτούς τους όρους. «Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι ακόμη και μια πλήρης παράδοση από την πλευρά μας θα οδηγήσει σε εμβάθυνση της ατέρμονης κρίσης», τονίζει.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου