Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Στον υπουργό ρίχνει την ευθύνη ο Τ. Κουράκης για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης



Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ:Η επιλογή τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (σ.σ. Αριστείδη Μπαλτά) από κατάλογο υποψηφίων 



Μία ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη σχετικά με την επιλογή των 13 Πριφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια στην άλλη πλευρά του 3ου ορόφου του υπουργείου Παιδείας που είναι εγκατεστημένοι οι συνεργάτες του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά.
Ο Τάσος Κουράκης στην ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι « το Υπουργείο ξεκαθαρίζει -για ακόμη μια φορά- ότι ενήργησε νόμιμα και με βάση τον ισχύοντα νόμο. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην κείμενη νομοθεσία διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (άρθρο 12 παράγραφος 1 περίπτωση α’ εδάφιο δεύτερο του ν. 3260/2004 (Α΄ 151), η επιλογή τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (σ.σ. Αριστείδη Μπαλτά) από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται από την αρμόδια υπηρεσία, και στον οποίο περιλαμβάνονται υποψήφιοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ).
Το esos υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την απόφαση για τις αρμοδιότητες οι Περιφερειακοί Διευθυντές ανήκουν στην αρμοδιότητα του Τάσου Κουράκη.
Αλλωστε η απόφαση με την οποία επιλέχθηκαν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης , υπογράφηκε από τον Τάσο Κουράκη ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου