Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων


24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα 
Χωρίς ενημερωτικά δελτία και εκπομπές θα παραμείνουν για το επόμενο 24ωρο τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν και εφημερίδες την Τετάρτη, λόγω της κήρυξης 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 10.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης, από το Διασωματειακό των εργαζομένων στον Τύπο, που αντιδρά στην επικείμενη ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τα ΜΜΕ από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αργά χθες τη νύχτα το διασωματειακό των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας κατά της τροπολογίας που ψηφίσθηκε την Παρασκευή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και προβλέπει ότι «επιτρέπονται κατ΄εξαίρεση συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων, καθώς συμβάλλουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας των συμπραττουσών επιχειρήσεων και στην πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακας».

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζομένων ομοσπονδιών και ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων στον χώρο του Τύπου καταγγέλλουμε την εν κρυπτώ και κατά παραγγελία των μιντιαρχών πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταλύσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας.

Με το ισχύον καθεστώς υπάρχουν ρήτρες που απαγορεύουν την συγκέντρωση ΜΜΕ σε χέρια ολίγων και τη δημιουργία ολιγοπωλίων. Με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν.

Το Διασωματειακό ζητά την απόσυρση των διατάξεων εκείνων που επηρεάζουν αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειραγώγηση την ενημέρωση».
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου