Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για 89.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς


Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για 89.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Τη χρηματοδότηση, ύψους 200 εκατ. ευρώ, για το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς εξασφάλισε η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Μιλώντας στον Real FM ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι από τα 160 εκατ. ευρώ που πέρυσι κάλυψαν 68.500 θέσεις, πλέον εξασφαλίστηκαν άλλα 40 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα καλυφθούν οι 89.000 θέσεις για φέτος.
«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα εξασφαλίσαμε την χρηματοδοτική κάλυψη για το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης» είπε, σημειώνοντας:
«Το 2011 οι ωφελούμενοι ήταν 48.000, το 2012 ήταν 57.000, πέρυσι 68.500 και φέτος είναι 89.000. Θεωρώ ότι είναι ένα ισχυρό δείγμα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευπαθείς ομάδες».
Η σχετική χρηματοδοτική κάλυψη εξασφαλίστηκε με τη συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη.
«Με την υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και επίμονη στάση και θέση της, η ΚΕΔΕ κατόρθωσε να πείσει την κυβέρνηση για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων και ως εκ τούτου εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική κατάληξη των προσπαθειών της. Όμως, μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.
ΠΗΓΗ:  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου