Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Έτοιμοι για το Κοινωνικό Σχολείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι δράσεις  και τα προγράμματα του Κοινωνικού Σχολείου  που θα υλοποιηθούν  σε όλη τη χώρα με την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στους δέκα άξονες ( άθληση, διατροφή, ναρκωτικά, κάπνισμα & αλκοόλ, σεξουαλική αγωγή, μολυσματικές ασθένειες, ρατσισμός, χουλιγκανισμός, αισθητική, ολυμπισμός), εξετάστηκαν στη σημερινή δίωρη ευρεία σύσκεψη, στο υπουργείο Παιδείας.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι επιτυχίας αυτόν των δράσεων.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής Δ. Γκίνης, είπε πως παράγοντες οι οποίοι πρέπει να συνδράμουν στη λειτουργία των Σχολών Γονέων  είναι:
_Οι επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Υποστήριξης
-Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης
- Κέντρα  Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης
- Το Παρατηρητήριο
- Οι Σχολικοί Σύμβουλοι και
-Ισως σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο εισαγγελέας ανηλίκων
      Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος σημείωσε, στη διάρκεια της σύσκεψης ότι σχεδιάζονται ήδη τα  χρονοδιαγράμματα και   ενεργοποιούνται  όλοι οι σχετικοί με αυτά τα ζητήματα φορείς ώστε το κοινωνικό σχολείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο  κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη  να επαναληφθεί  η σύσκεψη προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία ώστε οι Διευθυντές των Σχολείων να ενημερώσουν  τους γονείς και μαθητές για τις δράσεις.
Ο υπουργός Παιδείας πρότεινε να αναζητηθούν 55 επώνυμοι από   χώρος του αθλητισμού κ.α., για να συμμετάσχουν στις δράσεις .
 Ο  κ. Λοβέρδος  το ξεκαθάρισε στη σύσκεψη  ότι οι όποιες δράσεις αποφασιστούν είναι όλες χωρίς χρήματα .
Από την πλευρά των εκπροσώπων των Πανεπιστημίων Γεωπονικού και Χαροκόπειου στο ζήτημα της διατροφής των μαθητών τονίστηκε πβς  « Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αλλά δεν το κάνουν.  Να αλλάξουν γνώσεις δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά»
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό είναι, όπως το λέτε. Πως θα δουλέψουμε όμως για να αλλάξει συμπεριφορά ο μαθητής;
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ: Δεν έχει νόημα να λέτε  στο μαθητή ότι δεν πρέπει να είστε συνεχώς μπροστά σε ‘ένα υπολογιστή. Εάν δεν εμπλακεί ο δάσκαλος δεν θα καταφέρουμε πολλά. Ο μαθητής έχει Θεό τον δάσκαλο. Το κίνητρο θα έρθει από τον δάσκαλο και τον γυμναστή.
Στην σύσκεψη έλαβαν  μέρος ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κα Τζένη Κρεμαστινού , η ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνική επιμελητήρια κα Τατιάνα Λυγερή  και ο καθηγητής  του τμήματος “Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κ. Γιάννης Μανιός.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου