Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πρεσβευτές της χώρας μας οι ομογενείς δάσκαλοι


 

 Αποτελούν πρεσβευτές και εκπροσώπους της Ελλάδας και του πολιτισμού της στις χώρες όπου ζουν και δηλώνουν περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή. Οι 60 ομογενείς δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας από την Αρμενία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Γεωργία, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που υλοποιούν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Το πρόγραμμα έχει πιλοτικό χαρακτήρα και αντικείμενο του είναι η μεθοδολογία για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης η ξένης γλώσσας.
Την ικανοποίηση τους από το πρόγραμμα εξέφρασαν ορισμένοι από τους ομογενείς δασκάλους, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Θα γυρίσουμε στην Ουκρανία με καινούργιες γνώσεις, με νέες εμπειρίες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε στη δουλειά μας στην πράξη", υπογράμμισε η Βικτώρια Πομαζάν, η οποία διδάσκει ελληνικά στη Μαριούπολη.

 Την ανάγκη στήριξης των συνολικά 250 ομογενών δασκάλων ελληνικής γλώσσας στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης επισήμανε η προϊσταμένη της ΓΓΑΕ Εύα Παπαδάτου, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά εργάζονται εθελοντικά μια και η επιδότηση της Γραμματείας είναι μικρή, ενώ καλύπτουν και τα κενά που προκύπτουν από τη μείωση των αποσπασμένων από το υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών .
ΠΗΓΗ: amna logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου