Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Μάξιμος: «Στην Παναγία χρωστάει το ανθρώπινο γένος την αναγέννησή του»


«Η Παναγία προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες για την αναγέννηση του γένους των ανθρώπων και γι’ αυτό είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στην ανθρώπινη ιστορία στο οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους δισεκατομμύρια πιστοί». Αυτό σημείωσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρείου, όπου προεξήρχε σήμερα της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το νόημα της σημερινής εορτής μέσα από την τυπολογία της Παλαιάς Διαθήκης και τους ψαλμούς του Δαυίδ και εξήγησε το πως η Θεοτόκος κατεστάθη όχι μόνο ως η μητέρα του Θεού αλλά και ως η μητέρα όλου του ανθρώπινου γένους.
Υπογράμμισε, τέλος, την παρουσία της Παναγίας στη ζωή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την παράδοση του λαού μας και το καθημερινό βίωμά του.
Χθες, ο κ. Μάξιμος τέλεσε τον Εσπερινό στην Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μετσόβου, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της ηγουμένης γερόντισσας Θέκλας, ενώ στη συνέχεια τέλεσε τον Εσπερινό στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβίτσας, παρουσία χιλιάδων πιστών που με κατάνυξη συμμετείχαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου