Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Να "ξεκλειδώσουν" αναδρομικά, από τις 30/6/10, οι πίνακες των αναπληρωτών

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να "ξεκλειδώσουν" αναδρομικά, από τις 30/6/10, οι πίνακες των αναπληρωτών
Ο υπουργός παιδείας, με δήλωσή του στη Βουλή, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει, εντός των ημερών, νομοθετική ρύθμιση για το "ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών "από τούδε και στο εξής", χωρίς, δηλαδή, αναδρομική ισχύ. Πρόκειται για μια ρύθμιση-εμπαιγμό, αφού πετά στο καλάθι των αχρήστων την προϋπηρεσία τεσσάρων χρόνων για χιλιάδες αναπληρωτές. Συνάδελφοί μας που από το 2010 έως το 2014 υπηρέτησαν σ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα δουν την προϋπηρεσία τους να διαγράφεται με μια μονοκοντυλιά, σαν να μην προσφέρθηκε ποτέ. Θα αποτελεί, δε, αυτό παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού σε όλα τα μέρη του κόσμου η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η επίκληση ενός άδικου νόμου, του Ν3848 /10 που ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ζητήσει την κατάργησή του, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην ανοίξουν οι πίνακες αναδρομικά από τις 30/6/10. Ακόμη και αυτός ο νόμος, που κλείδωσε τους πίνακες, προέβλεπε πως μέσα στο 2011 θα διεξάγονταν διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, κάτι που ποτέ δεν έγινε μέχρι σήμερα. Για ποιο "δίκαιο" λοιπόν του Ν3848 μιλά ο υπουργός παιδείας;
Η Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών, που τέσσερα χρόνια τώρα δίνει τη μάχη για το ξεκλείδωμα των πινάκων, καλεί τον υπουργό παιδείας:
  1. Να προχωρήσει στη μόνη δίκαιη και καθαρή λύση και να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, αναδρομικά από τις 30/6/10.
  2. Να καταργήσει το Ν3848/10 και να επαναφέρει το σύστημα μόνιμων διορισμών 60%-40%
  3. Να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς στη Π.Ε. για να καλύψει τα χιλιάδες οργανικά κενά και στην πρόσληψη αναπληρωτών για τα λειτουργικά κενά.
  • Καλούμε το προεδρείο της ΔΟΕ να ζητήσει, άμεσα, συνάντηση με τον υπουργό παιδείας και να απαιτήσει το "ξεκλείδωμα" των πινάκων με βάση τις θέσεις του κλάδου.
  • Τέλος, δηλώνουμε πως η Δημοκρατική Συνεργασία θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων αναπληρωτών, με ξεκάθαρες θέσεις, και θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους. Όπως και στις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής είπαμε καθαρά τη θέση μας , για πρόταξη του βασικού πτυχίου, έτσι και τώρα στηρίζουμε , με όλες μας τις δυνάμεις την αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Δεν κρυβόμαστε, ούτε "ψαρεύουμε" σε θολά νερά, όπως κάνουν άλλες παρατάξεις για να μην δυσαρεστήσουν κανέναν. Η υπεράσπιση συγκεκριμένων αρχών δεν είναι για μας διαπραγματεύσιμη.
Γι αυτό απαιτούμε:
ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΑΜΕΣΑ, ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 30/6/10     
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου