Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Βολές ΑΔΕΔΥ κατά των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου



Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του μεσοπρόθεσμου και του μέτρου της διαθεσιμότητας
Τελευταία ενημέρωση: 20:35 Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
Νέο δικαστικό αγώνα στο ΣτΕ κατά του μεσοπρόθεσμου και του μέτρου της διαθεσιμότητας έχει ξεκινήσει η ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλει την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης μέσω Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου (ΠΝΠ), τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο αφαιρείται από τη Βουλή η νομοθετική εξουσία.
Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ  

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα, το Κοινοτικό και το Διεθνές Δίκαιο. Ζητάει να ακυρωθεί η μνημονιακή νομοθεσία που καταργεί θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και θέτει σε ισχύ τη διαθεσιμότητα, με τέσσερις ΠΝΠ και δυο εγκυκλίους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Σημειώνει ότι οι ΠΝΠ εκδόθηκαν χωρίς να συντρέχουν έκτακτες περιστάσεις ή να υπάρχει εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη, όπως επιτάσσουν οι συνταγματικές επιταγές (άρθρο 26). Επιπλέον, έχει περάσει από την ημέρα δημοσίευσής τους στο ΦΕΚ, το διάστημα των 40 ημερών, που προβλέπει το Σύνταγμα,γεγονός που τις καθιστά άκυρες. 
 
Παράλληλα, πληθαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους που προσφεύγουν κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Τρεις νέες προσωρινές διαταγές από δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, παρατείνουν τον εργασιακό βίο υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του δήμου Καλαμαριάς και της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.
 
Ρεπορτάζ: Βάνα Φωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου