Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: Εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ

Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης.
Απαντώντας δε, σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ευρώ, είπε: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».
«Το κόστος διάσωσης του λαού και της χώρας είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της διάλυσης του ευρώ ή εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, που θα είναι ανυπολόγιστο» προειδοποίησε εκ νέου. Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία συμμαχιών.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι οι θέσεις που παρουσίασε κινήθηκαν σε τρεις άξονες:
1) Τερματισμός προγράμματος λιτότητας.
2) Σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για να δοθεί τέλος σ΄ αυτή την αδιέξοδη πολιτική με τη διαγραφή του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας.
3) Ανάπτυξη.
Εξάλλου o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times, λέγοντας ότι ήταν «χρήσιμη και εποικοδομητική» συνάντηση και ότι υπάρχει «ειλικρινές ενδιαφέρον» για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε στο μεταξύ η δήλωση Τσίπρα από την Ουάσινγκτον, μετά την συνάντησή του με υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του Ταμείου η περικοπή στον ιδιωτικό τομέα του 13ου και του 14ου μισθού.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου