Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έκλεψαν υπολογιστές από σχολείο στο Αγρίνιο


Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

 
 
Για μια  ακόμη φορά, ένα σχολικό κτίριο  έγινε στόχος διάρρηξης στο  Αγρίνιο. Οι άγνωστοι δράστες  εκμεταλλεύτηκαν τις αργίες της εορταστικής περιόδου για να τρυπώσουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το 5ο Λύκειο στην περιοχή του σταδίου.

Η διάρρηξη  έγινε αντιληπτή μόλις τώρα  και κανείς δεν ξέρει πότε  ακριβώς συνέβη. Ο διευθυντής  που κλήθηκε να κάνει καταγραφή  των κλοπιμαίων, διαπίστωσε ότι  οι εισβολείς είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο μιας αίθουσας και είχαν πάρει μαζί τους δυο υπολογιστές μαζί με όλα τα παρελκόμενα που ήταν συνδεδεμένοι. Οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα και ερευνούν για τον εντοπισμό των δραστών.

Στις 15 Μαρτίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου είχαν εξιχνιάσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες τη διάρρηξη σε ένα νηπιαγωγείο της πόλης, που και εκεί οι δράστες ηλικίας 15 και 18 χρόνων είχαν μπει σπάζοντας το τζάμι μιας αίθουσας διδασκαλίας. Οι νεαροί είχαν παραδώσει έναν υπολογιστή, μια τηλεόραση και ένα DVD που είχαν κλέψει. Στόχος διάρρηξης είχε γίνει και το ιστορικό πέτρινο κτήριο των Παπαστρατείων εκπαιδευτηρίων στις 27 Ιανουαρίου 2012, αλλά από «κυνηγούς» μετάλλων που είχαν ξηλώσει όλες τις εξωτερικές σωληνώσεις του καλοριφέρ μήκους 60 μέτρων και άρπαξαν ακόμη και το μεταλλικό καπάκι το οποίο τις κάλυπτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου