Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση για την καταδικαστική απόφαση, εις βάρος των μελών, της 27ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας

Αρ. Πρωτ:1931 Αθήνα 18/2/2013
 Προς
  1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
  2. Δήμο Γλυφάδας
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.
Ανακοίνωση
για την καταδικαστική απόφαση, εις βάρος των μελών,
της 27ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας
Η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών τα μέλη της 27ης Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας, για τον τραυματισμό μαθητή από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο, είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, για όλα τα στραβά και ανάποδα που διαδραματίζονται στα σχολεία της πατρίδας μας, την ώρα που αυτοί επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το έργο τους.
Ο Διευθυντής, υποδεικνύεται ως ο βασικός υπεύθυνος για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, τη στιγμή που δεν έχει ούτε τα απαιτούμενα κονδύλια, ούτε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.
Η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών, όλων των σχολείων, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας να προλαμβάνει τις δυσάρεστες καταστάσεις. Είναι τραγικό όμως να στοχοποιούνται με τέτοιο τρόπο οι εκπαιδευτικοί τη στιγμή που δεν έχουν τα μέσα να αναλάβουν και αυτό το ρόλο.
Θεωρούμε, επίσης, απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμος Γλυφάδας δεν όρισε νομικό εκπρόσωπό του για την υπεράσπιση των μελών της σχολικής επιτροπής ενώ αυτή είναι Ν.Π.Δ.Δ. που ανήκει στο Δήμο, ενώ το έπραξε και σωστά, για τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, υποχρεώνοντας τους εκπαιδευτικούς σε μια επιπλέον δυσβάσταχτη δαπάνη.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:
  • Εκφράζει τη συμπαράστασή του στον μικρό μαθητή που τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά, καθώς και στην οικογένειά του.
  • Ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων έχουν οι Ο.Τ.Α., στους οποίους άλλωστε ανήκουν, και όχι οι Διευθυντές των σχολείων.
  • Απαιτεί την άμεση καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Απαιτεί τη νομική κάλυψη των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία τους, για περιστατικά που πραγματοποιούνται σε ώρα άσκησης καθήκοντος.
  • Αναλαμβάνει τη νομική κάλυψη του συναδέλφου Διευθυντή του σχολείου της Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου