Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ «Rigoletto» ΤΟΥ Verdi ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD».

ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ «Rigoletto» ΤΟΥ Verdi
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD».
ΣΤΙΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» συνεχίζεται δυναμικά, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η παράσταση που ακολουθεί είναι το αριστούργημα του Verdi «Rigoletto» σε μια νέα παραγωγή και θα μεταδοθεί στις 16 Φεβρουαρίου και ώρα 19:55.

Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει την πρεμιέρα του «Rigoletto», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, στον οποίο να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», δηλώνει ο Mayer, και συνεχίζει: «Το Λας Βέγκας του ’60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Rigoletto».


Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!


Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, τo πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 19.00’ από την Περιφέρεια Ηπείρου (κτήριο πρώην Νομαρχίας, Κεντρική πλατεία) για το Συνεδριακό Κέντρο ‘Κάρολος Παπούλιας’ και θα επιστρέψει, από την Πανεπιστημιούπολη προς την Περιφέρεια, μετά το τέλος της παράστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ανατρέξετε στο συνημμένο αρχείο

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης
Καθηγητής Βενετσάνος Μαυρέας
Α ν τ ι π ρ ύ τ α ν η ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου