Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Παναγιώτη Γώγο

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 8.30 μ.μ
Ρεσιτάλ πιάνου με τον Παναγιώτη Γώγο
Ρεσιτάλ πιάνου με τον Παναγιώτη Γώγο

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Παναγιώτη Γώγο διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου και το  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
 
Θα ερμηνευθούν έργα Ρ. Σούμαν, Γ. Μπραμς, Φ. Λιστ και Λ. βαν Μπετόβεν.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Ο Παναγιώτης Γώγος
γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών στη Φιλαρμονική Εταιρεία της πόλης του. Το 1998 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του ως σολίστ και λίγο αργότερα έλαβε, επίσης με άριστα, δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας. Για τρία χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα με τον πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Tchaikovsky Valery Sagaidatschny, ενώ το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στο πιάνο και στη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ στη Γαλλία με την καθηγήτρια Thérèse Dussaut, από όπου αποφοίτησε το 2004 με «Prix de Perfectionnement» και «Prix de Musique de Chambre». Στενή συνεργασία τον συνδέει μέχρι σήμερα και με την καταξιωμένη πιανίστα και παιδαγωγό Monique Deschaussées, στο Παρίσι.
Το 2005 η Ακαδημία  Αθηνών τον βράβευσε ως εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και του απένειμε το βραβείο Μυκονίου.
Από το 2006 έως το 2009 γίνεται δεκτός στη  γνωστή «Cité Internationale des Arts» στο Παρίσι, η οποία και τον επέλεξε να την εκπροσωπήσει ως σολίστ  το 2007 και το 2008 στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής.
Έχει λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στο «Φιλολογικό Παρνασσό» της Αθήνας (2005,2010) στο Loewen Palais και στο Kulturhaus στο Βερολίνο το 2006, στην Salle Michelet στο Παρίσι το 2007, στο Mendelssohn Haus στη Λειψία της Γερμανίας και στο Domusfestival της Νάξου στην Ελλάδα το 2008, στο Berliner Palmenkonzerte στο Βερολίνο, στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Ηρακλείου στην Κρήτη, στο Hellenic Centre του Λονδίνου και στο περίφημο Konzerthaus της Βιέννης το 2009. Τον Δεκέμβριο του 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές τελετές για το  «Έτος  Σοπέν 2010» στο αναγνωρισμένου κύρους Πολωνικό Salon Chopin στο Παρίσι.
Συμμετείχε στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού  «Πανσέληνος στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» τον Αύγουστο του 2010 στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και τον Αύγουστο του 2011 στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.
Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως Santa Maria’ Chamber Orchestra Lucerne, Marburg Youth Orchestra,Athens Simfonietta καθώς και με μαέστρους όπως οι Alois Springer, George Aravidis, Dieter Lange και Δημήτρη Μποτίνη.
Η τέχνη του εκλαμβάνεται ως συνέχεια  της μεγάλης  πιανιστικής παράδοσης του Alfred Cortot.
Είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου