Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Κλείνουν αύριο την Εγνατία οδό Σερρών- Καβάλας, για μία ώρα, οι σερραίοι αγρότες. Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους δηλώνουν οι Θεσσαλοί. Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί του Σαββάτου στην Αχαΐα, ενώ την Κυριακή κατεβάζει τρακτέρ και η Μεσσηνία.
 

Συγκεκριμένα, οι Σερραίοι θα κλείσουν το τμήμα Σερρών- Καβάλας της Εγνατίας οδού, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, από τις 12.00 μέχρι και τις 13.00. Θα κλείσουν τον δρόμο πεζοί, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τα τρακτέρ, που θα μείνουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού.
 
Ο γραμματέας της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης Αγροτών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, Γιάννης Παναγής, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Σερραίους, από όλες τις κοινωνικές τάξεις να συμμετέχουν από κοινού στον αγώνα των αγροτών, συμμετέχοντας στο αυριανό πανελλαδικό συμβολικό κλείσιμο των δρόμων, για μία ώρα. «Ζητάμε να γεμίσουμε τα ταμεία της χώρας, όχι να τα αδειάσουμε, ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει εδώ», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. 
 
Τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι σερραίοι αγρότες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους, στη κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από τον δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας.
 
Το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό, επεσήμαναν σήμερα οι θεσσαλοί αγρότες. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο «αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης». 
 
Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί του Σαββάτου σε τρία σημεία στην Αχαΐα, χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. 
 
Την Κυριακή κατεβάζει τρακτέρ και η Μεσσηνία, ενώ οι αγροτοσυνδικαλιστές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας ανακοινώσεις απ' το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου