Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στο συνέδριο των Ισπανών Εκπαιδευτικών






του Θέμη Κοτσιφάκη,
 Γ.Γ. του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ,
μέλους της Ε.Ε. της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών
(ETUCE-Education International Europe)
Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη από τις 17-19 Ιανουαρίου 2013 το 11ο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ισπανών Εκπαιδευτικών FECCOO.  Η FECCOO είναι μία από τέσσερις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών  όλων των βαθμίδων της Ισπανίας, που καλύπτει τον αριστερό κυρίως χώρο.
Πάνω από 250 σύνεδροι από όλη την Ισπανία, εκπρόσωποι των τοπικών εκπαιδευτικών σωματείων πήραν μέρος στο συνέδριο της. Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν , «Επενδύοντας στην εκπαίδευση, διασφαλίζεται το μέλλον”.
Το συνέδριο αποτέλεσε ένα μεγάλο διεθνές φόρουμ. Καλεσμένοι των Ισπανών εκπαιδευτικών εκπρόσωποι  από ομοσπονδίες εκπαιδευτικών από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής  και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και οι ηγέτες της  EDUCATION INTERNATIONAL και της ETUCE.
Το γεγονός αυτό μας έδωσε την ευκαιρία για αν συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τις διεθνείς επαφές με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών.
Από την Ελλάδα συμμετείχε ο Θ.Κοτσιφάκης, εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ.
Στην εισαγωγική του ομιλία ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας José Campos ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της ομοσπονδίας και τους προσκαλεσμένους λέγοντας μεταξύ των άλλων πως:  «Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Πρέπει να θέσουμε τέλος στην δικτατορία της αγοράς και των μέτρων λιτότητας. Πρέπει να βάλουμε φρένο σε αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές, το αποτέλεσμα μιας ψεύτικης λιτότητας που είναι άδικο, αχαλίνωτη, και αυτοκτονικό. Και εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την κοινωνική πρόοδο και κοινωνικά δικαιώματα “.
Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου