Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αρβανιτοπουλος: Εξετάζεται η επιδότηση για τις μετακινήσεις από το «σχέδιο Αθηνά»

«ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΜΒΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»
 
Εθνική υπόθεση πέρα από κομματικές γραμμές χαρακτήρισε τον εξορθολογισμό του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο υπουργός Παιδέιας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται η επιδότηση των μετακινήσεων που θα προκύψουν από το «σχέδιο Αθηνά».

Αρβανιτοπουλος: Εξετάζεται η επιδότηση για τις μετακινήσεις από το «σχέδιο Αθηνά»
«Ο εξορθολογισμός του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Τονίζει ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν κόμβοι αριστείας, ενώ υπογραμμίζει πως εξετάζεται η επιδότηση των μετακινήσεων που θα προκύψουν από την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά". Σημειώνει πως η μείωση των εισακτέων δεν θα υπερβεί το 4%.
Εν τω μεταξύ, θέση μάχης απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ παίρνουν ιδρύματα, φοιτητές, διδακτικό προσωπικό, περιφέρειες, δήμοι και τοπικές κοινωνίες.
Ηδη μια μέρα μετά την ανακοίνωση του σχεδίου από το υπουργείο Παιδείας, οι αντιδράσεις είναι σφοδρές και αναμένεται να κλιμακωθούν ενώ τη Δεύτερα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ συγκαλούν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να εξετάσουν τις κινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου