Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κάρβουνο

 

 

Του Γιώργου Λακόπουλου

Ισως οι καλύτεροι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ και έχουν πρόεδρο τον Θόδωρο Πάγκαλο. Καθώς τους την έπεφτε με το παραμικρό, βοήθησε στην εκτόξευσή τους. Γιατί, ως γνωστόν, στην πολιτική χρειάζεσαι φίλους, κυρίως όμως χρειάζεσαι έναν εχθρό.
Αλλά στο ΠΑΣΟΚ δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιμένει να ασχολείται με τη νεοναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Και να προσφέρει στον Μιχαλολιάκο και τους μαυροφορεμένους που τον περιβάλλουν τον εχθρό που θέλουν. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν: να ασχολούνται οι άλλοι μαζί τους για να πλασάρουν στο ακροατήριό τους ότι «είναι διαφορετικοί και τους φοβούνται».
 Αυτή η ομάδα εγκαταστάθηκε στο μαλακό υπογάστριο του κοινοβουλευτικού συστήματος και το υπονομεύει προκλητικά και αδιάντροπα. Αλλά εγκαταστάθηκε με τη θέληση του «κυρίαρχου λαού». Γι' αυτό ο πιο λογικός τρόπος να την αντιμετωπίσει το πολιτικό σύστημα είναι να την αγνοεί στον πολιτικό διάλογο. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν ο Κανονισμός της Βουλής και ο νόμος.
Είναι ακατανόητο ότι ο Βενιζέλος επιμένει να ασχολείται κάθε τόσο με τη συγκεκριμένη οργάνωση. Προχθές εισηγήθηκε απίστευτα πράγματα. Π.χ., να μην προσμετρώνται οι ψήφοι των βουλευτών της! Είναι δυνατόν να εισηγείται ένας συνταγματολόγος τέτοιο μοντέλο λειτουργίας της Βουλής;
Είναι δυνατόν αρχηγός κόμματος να μην αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα βρίσκεται πέρα από τους μπρατσωμένους «εγέρθητους»; Για την ακρίβεια, βρίσκεται στη βάση της κοινωνίας που τους νομιμοποίησε το περασμένο καλοκαίρι και όπως φαίνεται εξακολουθεί να το κάνει.

Από αυτή την άποψη, ας πούμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να εξουδετερωθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Δεν αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι αυτά τα πράγματα τα κάνεις - δεν βγαίνεις να τα διατυμπανίζεις ή να τα προαναγγέλλεις; Σε τελευταία ανάλυση αν απομονωθούν οι Μιχαλολιάκοι, θα απομονωθούν και οι 450.000 πολίτες που τους ψήφισαν; Ελεος!
 Η ενασχόληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το συγκεκριμένο θέμα ίσως ωφελεί τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν προσφέρει τίποτε στο κόμμα του - το οποίο δημοσκοπικά βρίσκεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή. Απλώς οι επιτελείς της σε λίγο θα του οφείλουν και χάρη - τους δίνει την αξία που δεν έχουν. Από αυτή την άποψη, θα δικαιωθούν οι κακεντρεχείς του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι «όπου βάζει το χέρι του...».
 Κοντολογίς είναι λάθος να αντιμετωπίζεται η βυσσοδομούσα Ακροδεξιά με τη μέθοδο Βενιζέλου. Είναι προτιμότερη η «μέθοδος Νίκου Κούρκουλου». Η ατάκα του στην ταινία «Ορατότης μηδέν» για την ακρίβεια: «Τι κάνετε μωρέ; Σταματήστε το κάρβουνο. Οχι άλλο κάρβουνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου