Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θα προσλάβουμε 24.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Για τις αναπληρώσεις των κενών σε εκπαιδευτικούς: «Δεν έχουμε ακόμη εικόνα, πρέπει να τελειώσουν οι αποσπάσεις για να το δούμε, αλλά η πρώτη ενημέρωση που είχα από τον κ. Αρβανιτόπουλο και μετά η Υπηρεσία μου είπε ότι φέτος έχουμε περίπου 4.000 περισσότερες συνταξιοδοτήσεις από πέρσι. Είχαμε πέρσι 6.500 συν 4.000 ξεπερνούμε τις 10.000.
«Πέρσι πήραν γύρω στις 16.000 αναπληρωτές φέτος θα περάσουμε τις 20.000 ενδεχομένως τις 22.000 και τις 24.000. Πέρσι είχαν βρει ένα τρόπο να λύσουν το πρόβλημα που νομίζω ότι και για φέτος είναι μια υπόδειξη να κάνουμε το ίδιο».
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξη  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ,  κι εξήγησε: «Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια στιγμή αυτές οι μέθοδοι εξεύρεσης για ένα χρόνο των δαπανών αυτών θα λάβουν τέλος. Δηλαδή υπάρχει προοπτική αν δεν υπάρξει ανάπτυξη όπως λέγαμε και για την υγεία, αυτή η ιστορία της ύφεσης ή της μηδενικής ανάπτυξης να οδηγήσει το ελληνικό κράτος εκτός ορίων σε ό,τι αφορά την δυνατότητά του να καλύπτει τα κοινωνικά του αγαθά: παιδεία, υγεία, μεταφορές. Η ανάπτυξη είναι ζητούμενο εδώ και τώρα ειδάλλως κινδυνεύουν όλα τα κοινωνικά αγαθά».
Για την έναρξη των σχολείων και την έγκαιρη παραλαβή των βιβλίων, ο υπουργός Παιδείας τόνισε:
Α.Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως και πέρσι. Το στοίχημα δυστυχώς για την Ελλάδα είναι να ανοίξουν χωρίς κενά. Για τα βιβλία ενημερώνομαι ότι μέσα στον Ιούλιο θα είναι στη θέση τους πλην ορισμένων περιπτώσεων που αφορούν τα ειδικά σχολεία.
Β.Πήγαμε στη λύση της 11ης Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα γιατί κατ' αρχάς το νωρίτερα δεν είχε ποτέ υπογραφεί αλλά και γιατί το παρόν έτος δεν έχει ακόμη κλείσει. Λόγω των εκλογών θα πάει μέχρι 4 Ιουλίου. Δεύτερον υπάρχει όπως με ενημέρωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος καθυστέρηση αδικαιολόγητη δυο μηνών στις μεταθέσεις. Αυτό πάει πίσω αποσπάσεις, μετατάξεις, αναπληρώσεις. Δεν μπορεί να έχουμε δυο μήνες καθυστέρηση για γραφειοκρατικούς λόγους της διαδικασίας και να πηγαίνουμε και πιο εδώ.»
        Για τα προγράμματα υγείας και άθλησης στα σχολεία, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τα εξής:«Έχουμε υπογράψει με την κα Διαμαντοπούλου το 2011 ένα πρωτόκολλο συνεργασίας: υγεία – παιδεία. Και με το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα προτείνω στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη να κάνουμε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για θέματα υγείας, καθολικά στα σχολεία, εκτός εγκυκλίου προγράμματος γιατί δεν χωράει το σχολείο να του βάλεις κι άλλα πράγματα. Επίσης κάναμε συμφωνία με το ΣΕΓΑΣ να υπογράψουμε μια προγραμματική συμφωνία με θέματα που σχετίζονται με  την υγεία όπως η άθληση των παιδιών, ο σχολικός αθλητισμός.
    Αυτό θα το ξεκινήσουμε το Σεπτέμβριο, δεν θα είναι κάτι βαρύ διότι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά ο ΣΕΓΑΣ δεν μας επιβαρύνει με δικές του δαπάνες. Είναι ένα πρόγραμμα που λέγεται «Kinds athletics», δηλαδή άθληση για τα παιδιά. Θα κάνουμε από το Σεπτέμβριο τέτοια προγράμματα μέσα στα σχολεία. Αυτό είναι η απάντησή μου στο ερώτημα του τηλεθεατή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου