Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Δελτίο Τύπου - Βίαιη επίθεση εναντίον των καθαριστριών στα Γιάννενα

Logo Ημερομηνία: 30/06/2014
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει, με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, τη χρήση βίας από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε βάρος των απολυμένων, από τις Οικονομικές  Υπηρεσίες των Νομών της Ηπείρου, καθαριστριών  και του Προέδρου του Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η απρόκλητη χρήση βίας, από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη, κατά τη διάρκεια μιας ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ενέργειας,  η οποία είχε ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη του ΑΓΩΝΑ-ΣΥΜΒΟΛΟΥ των απολυμένων καθαριστριών, είναι αδιανόητη.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι οι εκλεγμένες Περιφερειακές Αρχές οφείλουν, να είναι δίπλα στην αγωνιζόμενη κοινωνία για την ανατροπή των πολιτικών, που οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία και φτώχεια. Αντί τούτου, ο κ. Περιφερειάρχης Ηπείρου, επέλεξε το δρόμο της βίας απέναντι στους απολυμένους.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο αυταρχισμός και η βία δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα.
Καλούμε τα σωματεία του Δημοσίου, τις Ομοσπονδίες και τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να οργανώσουν και να εντείνουν τις παρεμβάσεις τους ενάντια στην «αξιολόγηση» και στις απολύσεις, ενόψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης, 9 Ιουλίου 2014.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δελτίο Τύπου - PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου