Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ελλάς ολέ ολέ και στη χώρα του Πελέ

Ελλάς ολέ ολέ και στη χώρα του ΠελέΕλλάς ολέ ολέ και στη χώρα του ΠελέΑκόμα και μεγάλος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε τη νίκη της Ελλάδας στο Μουντιάλ
Ακόμα και μεγάλος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε τη νίκη της Ελλάδας στο Μουντιάλ
Ε όχι, αυτή η πρόκριση δεν μπορούσε να χαθεί. Ούτε αυτή η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας να μην ανταμειφθεί με τη συμμετοχή της στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου...
Τι και αν τα δοκάρια και οι κλασικές χαμένες ευκαιρίες έπαιζαν με τα νεύρα των Ελλήνων, τι και αν οι τραυματισμοί μάς αποδεκάτισαν, με την Ακτή Ελεφαντοστού να βλέπει τους διεθνείς μας να επιτίθενται κατά κύματα και να διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τελικά, στο 93΄ η Θεία Δίκη του ποδοσφαίρου έβγαλε τις παρωπίδες και έδωσε τη νίκη στην ομάδα που το άξιζε από κάθε πλευρά. Ο Σαμαράς, που είχε να σκοράρει εδώ και δύ χρόνια, ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σιό και έστειλε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για πρώτη φορά στους «16» του Μουντιάλ, στην τρίτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μια πρόκριση που ήρθε να γιορτάσει με τον πιο κατάλληλο τρόπο τα δέκατα γενέθλια της μεγάλης μας νίκη επί της Γαλλίας (1-0) στο EURO της Πορτογαλίας, στις 25 Ιουνίου 2004, που ουσιαστικά αποτέλεσε τον προάγγελο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Κι όμως, η χθεσινή χρυσή βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε γεμάτη κακοτοπιές. Μόλις στο 24', ο Φερνάντο Σάντος είχε κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς αποχώρησαν τραυματίες ο Κονέ και ο Καρνέζης. Ο Χολέμπας στο 33' ξεκίνησε το πάρτι των δοκαριών, αλλά στο 42' η χρυσή αλλαγή, ο Ανδρέας Σάμαρης, στην πέμπτη εθνική συμμετοχή του, έκλεψε την μπάλα από τον Τιοτέ, συνεργάστηκε με τον Σαμαρά και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0.
Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από λίγες μέρες ο Σάντος είχε επιπλήξει τον μέσο του Ολυμπιακού στην προπόνηση και τον είχε θέσει εκτός πλάνων, ενώ αν δεν τραυματιζόταν ο Κονέ και δεν ήταν τιμωρημένος ο Κατσουράνης, μάλλον δεν θα σηκωνόταν από τον πάγκο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η καλοκουρδισμένη μηχανή της Εθνικής ομάδας, που είχε θέσει εκτός λειτουργίας τους πολυδιαφημισμένους Ντρογκμπά, Γιάγια Τουρέ, Ζερβινιό και Καλού, ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και βγήκε στην επίθεση να «καθαρίσει» τη νίκη. Στο 46' και στο 54' ο Χριστοδουλόπουλος είχε δύο πολύ καλά σουτ που δεν βρήκαν στόχο, στο 58' ο Σαλπιγγίδης νικήθηκε από τον Μπάρι και στο 68' ο Καραγκούνης τράνταξε για δεύτερη φορά το οριζόντιο δοκάρι της Ακτής Ελεφαντοστού.
Στο 74' οι Αφρικανοί, στη μοναδική τους σοβαρή επιθετική προσπάθεια, ισοφάρισαν με τον Μπονί (1-1).
Ομως οι διεθνείς μας δεν κατέθεσαν τα όπλα, έστω κι αν στο 80' ο Τοροσίδης «σημάδεψε» για τρίτη φορά το δοκάρι των αντιπάλων του. Στο 87΄ο Σαλπιγγίδης έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο ψύχραιμος Σαμαράς με το γαλήνιο ύφος στο 93' έστειλε όλη τη χώρα στους εφτά ουρανούς και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιαπωνίας από την Κολομβία, την Κυριακή (11 μ.μ.) θα ψάξει κόντρα στην Κόστα Ρίκα την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ..
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική ομάδα, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΑλέξηςόΤσίπρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η νίκη σας γέμισε με χαρά όλη την Ελλάδα. Η αποφασιστικότητά σας και το ομαδικό σας πνεύμα είναι παράδειγμα για όλους μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες για τη μεγάλη εμφάνιση και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας προσφέρατε ένα χαμόγελο για όλους τους Ελληνες».
O Γιώργος Σαμαράς στέλνει τους Ελληνες στον έβδομο ουρανό και την Εθνική στους «16» του Μουντιάλ σημειώνοντας το τελικό 2-1
Γ' ΟΜΙΛΟΣ
«ΚΑΣΤΕΛΑΟ»
ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ 25/6/2014
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 2-1
ΣΚΟΡΕΡ: Σάμαρης 42', Σαμαράς 93' πέν. - Μπονί 74'
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βέρα (Ισημερινός)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντρογκμπά, Καλού, Ντιέ ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24΄ Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κονέ (12΄ Σάμαρης), Καραγκούνης (78΄ Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπάρι, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ.Τουρέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Ντιέ, Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιο), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου