Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Α. Λοβέρδος είχε καταψηφίσει στη Βουλή τις αλλαγές Κ. Αρβανιτόπουλου στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ-Υπερψήφισε το Σχέδιο Αθηνά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 Τον Αύγουστο του 2012 ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με αλλους πέντε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Γιώργο Παπανδρέου, Χρήστο Αηδόνη, Γιώργο Ντόλιο και Συμεών Κεδίκογλου  καταψήφισαν στη Βουλή τις ρυθμίσεις του Κ. Αρβανιτόπουλου που τροποποιούσαν το νόμο πλαίσιο 4009/11 για τα ΑΕΙ, της Αννας Διαμαντοπούλου.
 Μάλιστα ο Α. Λοβέρδος, ως Βουλευτής τότε, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  , καλώντας την να πάρει πίσω το νομοθέτημα και χρεώνοντάς της ευκαμψία απέναντι σε κατεστημένα. Ο κ. Λοβέρδος είχε κάνει   λόγο για αντιμεταρρύθμιση και υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, λόγω των ταχέων διαδικασιών με τις οποίες ήλθε στη Βουλή το ν/σχ, σημειώνοντας πως ο προηγούμενος νόμος (4009/2011) της Α. Διαμαντοπούλου, ψηφίστηκε μετά από 18 μηνών προκοινοβουλευτική διαδικασία.
Ο κ. Λοβέρδος είχε πει επίσης  ότι οι προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έγιναν σαφείς με την τοποθέτηση στη θέση του υφυπουργού του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο- είχε αναφέρει πέρυσι ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου «θα μείνει ένα χαρτί με γράμματα και δεν θα εφαρμοστεί». 
Ο υπουργός Παιδείας , τότε, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι ο κ. Λοβέρδος προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με κορώνες για λόγους εντυπωσιασμού. «Του επιστρέφω», πρόσθεσε, «τα περί ευκαμψίας απέναντι στις συντεχνίες».
Σημείωσε ακόμη ότι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, εξηγώντας ότι πριν έλθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, οι προτάσεις συζητήθηκαν στις αρμόδιες κομματικές επιτροπές και για το περιεχόμενό τους συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να προσβάλει την ακαδημαϊκή του ιδιότητα. «Αυτό που με θλίβει», πρόσθεσε, «είναι ότι (η προσβολή) προέρχεται από ακαδημαϊκό άνδρα».

Υπερψήφισε το "Σχέδιο Αθηνά"
Το Μάρτιο του 2013 ο Α. Λοβέρδος, ως Ανεξάρτητος Βουλευτής τότε , υπερψήφισε την τροπολογία για του Σχέδιο Αθηνά για τα ΑΕΙ
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου