Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ


Γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Αθήνα
Στην κήρυξη πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιλογές, με επίκεντρο το Ασφαλιστικό.
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου, με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.
Επίσης, αποφάσισε τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, «που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις».
Η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.
» Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς» αναφέρει.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ:in.gr logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου