Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Ο βιολιστής στη στέγηΕΞΑΥΔΑ:"Ο βιολιστής στη στέγη" . Κινηματογραφικό αφιέρωμα MUSICAL

Στο χωριουδάκι Anatevka κάπου στην Τσαρική Ρωσία ζουν αρμονικά από πολλές γενιές Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Εβραίοι. Ο φουκαράς γαλατάς Tevye με πέντε κορίτσια (από τα οποία τα τρία είναι  της παντρειάς...) τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Καθώς οι συνθήκες αλλάζουν και πνέουν άνεμοι αλλαγής στα ήθη και τα έθιμα, οι κοπέλες του διαλέγουν μόνες τους άντρες τους, χωρίς τη μεσολάβηση της παντοδύναμης "προξενήτρας". Ο Tevye αποδέχεται τη μία αλλαγή μετά την άλλη, αλλά η χειρότερη έπεται: τα τσαρικά διατάγματα μίσους για τον εκτοπισμό των Εβραίων από τις πατροπαράδοτες εστίες τους, διαλύουν οικογένειες, οικισμούς και χωριά ολόκληρα...Ταινία στηριγμένη στο αντίστοιχο musical του Broadway. γεμάτη τραγούδια με έντονα ανθρώπινα συναισθήματα αγάπης, λύπης, μίσους. Χαρούμενη και συνάμα συγκινητική, η ταινία του 1971 κέρδισε πολλές υποψηφιότητες για oscar κερδίζοντας αυτά της φωτογραφίας, μουσικής για τον John Williams και ήχου.

 Κοστούμια, σκηνικά, φώτα σκηνής, sound check, αυλαία και ... πάμε!!!
Το καλλιτεχνικό σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει κινηματογραφικό αφιέρωμα στο musical. Τέσσερα μουσικά, θεατρικά και χορευτικά αριστουργήματα παρουσιάζονται στην οθόνη μας και μας μεταφέρουν στα Ιεροσόλυμα της εποχής του Τιβερίου, στο Παρίσι του 1900, στις εβραϊκές συνοικίες της δυτικής Ρωσίας του 1905, και πάλι πίσω στο Παρίσι του 19ου αιώνα. Συγχορδίες, χορευτικές κινήσεις, πρόζα, όλα συναινούν στο να προσφέρουν τη συγκίνηση που μόνο ένα καλά στημένο musical μπορεί!

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:
- 27 & 28 Δεκεμβρίου: Jesus Christ Superstar, του Norman Jewison, σε μουσική Andrew Lloyd Webber (1973)
- 3 & 4 Ιανουαρίου: Moulin Rouge, του Baz Luhrmann, σε μουσική Craig Armstrong (2001)
- 10 & 11 Ιανουαρίου: Βιολιστής στη στέγη, του Norman Jewison, σε μουσική John Williams (1971)
- 17 & 18 Ιανουαρίου: Το φάντασμα της όπερας, του Joel Schumacher, σε μουσική Andrew Lloyd Webber (2004)

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.15 στο θεατράκι της οδού Κουντουριώτη 31.
Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ
Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 6945377240.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου