Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Αφορολόγητο μόνο με αγορές μέσω κάρτας ή τράπεζας Αφορολόγητο μόνο με αγορές μέσω κάρτας ή τράπεζας

Αφορολόγητο μόνο με αγορές μέσω κάρτας ή τράπεζας
ΔΗΛΩΣΗ ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ
Ό,τι αναγράφεται στη φορολογική δήλωση ως δαπάνη, θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας ή μέσω τραπέζης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Κατά τον τρόπο αυτό, θα αναγνωρίζεται ως αφορολόγητο μόνον ό,τι περνά μέσω τραπέζης ή μέσω κάρτας που θα έχει δηλωθεί ότι αφορά δαπάνες. Οι δαπάνες θα συμπεριλαμβάνουν ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορά ΙΧ και δαπάνες οικογένειας.
Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης συμπλήρωσε ότι το χτίσιμο του αφορολόγητου θα σχετίζεται με το εισόδημα του φορολογουμένου.
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Αυτές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 21η Μαΐου 2015 βάσει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αφορολόγητο μόνο με αγορές μέσω κάρτας ή τράπεζας
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών.
«Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν και για ένα διάστημα του 2015, έως ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα εμπορικών αξιών, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών που έχει κλείσει τον κύκλο του», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Να σημειωθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2015.
ΠΗΓΗ:  Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου