Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Επανεξετάζεται ο νόμος για τη χορήγηση πιστοποίησης γνώσης ξένης γλώσσας

Διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ΥΠΠΕΘ προτίθεται να εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο   χορήγησης πιστοποίησης γνώσης ξένης γλώσσας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις  υποβληθείσες προτάσεις.

Αυτό αναφέρει γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση  του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας¨

Διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων στο χώρο των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας και Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών η οποία αποτελεί παράβαση των ιδεατών όρων υγιούς ανταγωνισμού, αναφέρει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Παιδείας που είχε συγκροτηθεί από την Αννα Διαμαντοπούλου.
Η Ομάδα Εργασίας στηρίζει αυτή τη διαπίστωση ότι «πληροφορήθηκε ότι ορισμένοι φορείς πιστοποίησης επιστρέφουν μέρος των χρημάτων έως και 30% που εισπράττουν από τους υποψήφιους, ως εξέταστρα στους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών ή σε όπια εκπαιδευτική μονάδα άλλης φύσεως στέλνει τους μαθητές του στο συγκεκριμένο σύστημα πιστοποίησης.
Το πόρισμα το οποίο το υπουργείο Παιδείας ποτέ δεν δημοσιοποίησε, το έφερε στη δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για τεράστια προβλήματα ανομίας και αδιαφάνειας στο θέμα της πιστοποίησης προσόντων στο χώρο των ξένων γλωσσών με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι.
ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου