Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

«Η ενοποίηση σε ένα ταμείο θα προκαλέσει λειτουργικό χάος»

Δημήτρης Στρατούδης
Με την πεποίθηση ότι η επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας περνάει μέσα από τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλης επιτίθεται στην κυβέρνηση και για τις επιλογές της στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί, μόνον εφόσον διασφαλιστούν και αυξηθούν τα έσοδά του, δηλώνει ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στην «Εφ.Συν.».
• Πόσο κοντά βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με όσα πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης που ήσασταν αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης;
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις προγραμματικές δηλώσεις τής τότε κυβέρνησης, ότι θα σταματήσει τις μειώσεις των συντάξεων, θα αυξήσει τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης και θα αποκαταστήσει τον δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα της.
Η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝ.ΕΛΛ. δεν εφαρμόζει πλέον εκείνες τις δεσμεύσεις της στον λαό, αλλά αυτές του 3ου Μνημονίου για νέες σφαγιαστικές περικοπές κύριων, επικουρικών συντάξεων και άλλων ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ως αρμόδιος υπουργός έφερα τότε και ψηφίστηκαν στη Βουλή 96 νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες καταργήθηκαν πολλές μνημονιακές αντιασφαλιστικές αδικίες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝ.ΕΛΛ., όμως, εν συνεχεία δεσμεύτηκε στο τρίτο Μνημόνιο ότι θα τις καταργήσει. Κατάργησε ήδη 14 από αυτές και ακολουθούν κι άλλες.
*Ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Στρατούλη στον Τζώρτζη Ρούσσο και την «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2016.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου