Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Την... άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο για τους «ανεπαρκείς» υπαλλήλους θέτει επί τάπητος ο Στ. Θεοδωράκης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Στ. Θεοδωράκης για τη μονιμότητα

Την... άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο για τους «ανεπαρκείς» υπαλλήλους θέτει επί τάπητος ο Στ. Θεοδωράκης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Ο Στ. Θεοδωράκης για τη μονιμότητα
Αρση για τους «ανεπαρκείς» και εξαιρέσεις
Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Κόβουμε σπατάλες - Κόβουμε φόρους», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «λαφυραγωγούσαν την κρατική μηχανή», χτίζοντας ένα «κράτος-τέρας, αναποτελεσματικό και σπάταλο», τονίζοντας πως οι σημερινοί υπουργοί συμπεριφέρονται σαν «ιδιοκτήτες μιας δημόσιας διοίκησης και ενός κράτους, που το θεωρούν λάφυρο». Ο Στ. Θεοδωράκης πρότεινε να γίνονται όλοι οι διορισμοί στο Δημόσιο μόνο με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, να καταργηθούν οι κομματικοί γενικοί γραμματείς, να περιοριστούν «μέχρι εκμηδένισης» οι σχέσεις των κομμάτων με το Δημόσιο, να μπει μαχαίρι στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κόμματα και βουλευτές, και να αξιολογείται όλο το προσωπικό του δημόσιου τομέα με αδιάβλητα κριτήρια. Πρότεινε, επίσης, να μετατραπούν σταδιακά σε μη μόνιμες όλες οι θέσεις στο Δημόσιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται με συμβάσεις που θα οριοθετούν στόχους και επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι του «σκληρού πυρήνα» της δημόσιας διοίκησης (Αμυνα, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη), οι οποίοι όμως θα υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση, που θα προβλέπει ακόμη και τη δυνατότητα απομάκρυνσής τους από το Δημόσιο.
Μοίρασαν ερωτηματολόγια
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την εξάλειψη του κομματικού-πελατειακού κράτους, το Ποτάμι διένειμε ερωτηματολόγια, ζητώντας τη γνώμη των πολιτών για τις αναγκαίες αλλαγές στο Δημόσιο. Στην καμπάνια συμμετείχαν ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης αλλά και ο Σπ. Λυκούδης, οι οποίοι μοίρασαν ερωτηματολόγια στην είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.
Για να διαβάσετε περισσότερα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κάντε κλικ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου