Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση για κοινή συνάντηση ΔΟΕ - ΟΛΜΕ


 
Αθήνα 14/1/2016
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 14/1/2016, κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για το συντονισμό της δράσης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Έγινε εκτίμηση όλων των δυσμενών παραμέτρων των προτάσεων της κυβέρνησης που αναμένουν την έγκριση των «θεσμών» και αποφασίστηκαν οι ενέργειες που θα αποτελέσουν τον κορμό της κοινής δράσης των Ομοσπονδιών.
Συγκεκριμένα:
  • Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16/1/2016, Αθήνα 12:00 στην Ομόνοια και Ηράκλειο στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.
  • Εκδίδουμε κοινή αφίσα που θα αναρτηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας
  • Διοργανώνουμε κοινή συνέντευξη τύπου των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ) την Τετάρτη 20/1/2016 στις 10:30 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.
  • Εκδίδουμε ενημερωτικό φυλλάδιο για το ασφαλιστικό που θα φτάσει σε όλους τους συναδέλφους
  • Πραγματοποιούμε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 13:00 (με κήρυξη δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας 12:00 – 14:00 ή 14:00 – 16:00 για την απογευματινή βάρδια) και καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα στις περιοχές τους.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα να πραγματοποιήσουν συσκέψεις με φορείς, ενημερωτικές συναντήσεις, τοπικές κινητοποιήσεις.
Στόχος όλων των παραπάνω είναι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κλάδου και της κοινωνίας που θα οδηγήσει σε λαϊκό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος για να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου