Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αυλαία με ΜΑΤ, δακρυγόνα και προσαγωγές στη σύνοδο των πρυτάνεων


 Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012


Με ΜΑΤ, δακρυγόνα και προσαγωγές ξεκίνησε η 69η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην πόλη των Ιωαννίνων.
Μία ώρα περίπου μετά την προγραμματισμένη έναρξη της Σύνοδου, έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου όπου διεξάγονταν, εκτυλίσσονταν μάχη σώμα με σώμα μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών.
Στον όγκο των 100 περίπου ατόμων, εκτός από εκπροσώπους των συλλόγων καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών βρίσκονταν και αρκετά άλλα άτομα που προσπάθησαν να περάσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να διέλθουν στον χώρο της Συνόδου.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα, ακολούθησε μάχη και ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους ενώ εκτινάσσονταν πέτρες και λοστάρια προς την πλευρά των ανδρών των ΜΑΤ.
Το κυνηγητό έφτασε μέχρι το πάρκο Κατσάρη, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τουλάχιστον δύο προσαγωγές.
Η διαδήλωση από τις 4.30 περίπου το απόγευμα βρισκόταν σε παράδρομο απέναντι από το ξενοδοχείο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να φρουρούν και τις δύο πλευρές. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών ζήτησαν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και έπειτα από συνεννόηση συμφωνήθηκε να μετακινηθεί το «μπλόκο» των αστυνομικών πιο κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου.
Εκεί φάνηκαν οι διαθέσεις και οι εκπρόσωποι των συλλόγων προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου