Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Π.Κ.Δ.Ι. Κυριακές στο πανί


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012
Walter Salles, Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας

Diarios de Motocicleta, Αργεντινή – ΗΠΑ – Χιλή – Περού – Βραζιλία – Γερμανία – Γαλλία – Ην. Βασίλειο, 2004, 126΄
Ο Ernesto Guevara, στο τελευταίο έτος της ιατρικής, και ο φίλος του βιοχημικός Alberto Granado, ξεκινούν ένα ταξίδι που θα τους βγάλει για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους Αργεντινής. Με μοτοσυκλέτα, ωτοστόπ, με τα πόδια και με σχεδία, οι δύο φίλοι θα διασχίσουν τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής για να καταλήξουν να δουλέψουν εθελοντικά σε μια κοινότητα λεπρών στο Περού, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 7 μηνών. Γύρω τους, μικρές ιστορίες δυστυχίας, φτώχιας και ασθένειας• το καθαρό βλέμμα του Ernesto, όπως και η φωτογραφική του μηχανή που παρατηρεί έναν νέο κόσμο, βλέπει τη δυνατότητα αλλαγής μέσα στην αδικία ως μια προσωπική απόφαση.
Πρόκειται για μια ιστορία μεταστροφής του τότε ακόμα νεαρού και εσωστρεφούς Ernesto Guevara, που «συνέβαλε» και αυτή στο να γίνει ο Che. Φαινομενικά απλοϊκή, βασίζεται σε απλά, καθημερινά γεγονότα που αλλάζουν την αντίληψη του Ernesto για τις κοινωνικές δομές της Λατινικής Αμερικής. Παρ’ όλα αυτά, οι μικρές του αποφάσεις και τα απλά πράγματα που υποδηλώνουν την αφύπνισή του έχουν μια δύναμη με τη σιγουριά με την οποία γίνονται, ώστε να είναι σχεδόν συμβολικά.
Ο βραζιλιάνος σκηνοθέτης Walter Salles συντονίζει μια πολυεθνική παραγωγή που βασίζεται στα πραγματικά απομνημονεύματα του Che και του φίλου του Alberto από αυτό το ταξίδι.

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Πολιτιστικός Πολυχώρος Παλιά Σφαγεία.
Είσοδος ελεύθερη.
Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου