Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Αθήνα 16/3/2012

Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κοιν:
Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στα Προπύλαια στις 2μ.μ. και στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.
Σε μια περίοδο που η εκπαίδευση πλήττεται από τις πολιτικές των Μνημονίων και των περικοπών ακυρώνοντας το δικαίωμα, σε πολλά παιδιά, για πρόσβαση σε ένα δημόσιο σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, αναδεικνύονται ταυτόχρονα ζητήματα έλλειψης δημοκρατίας και ελευθεριών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη υπενθυμίζουμε την υποχρέωση της πολιτείας για την πρόσβαση των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία, υποχρέωση που απορρέει άλλωστε και από τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των παιδιών. Η διατήρηση σε λειτουργία των διαπολιτισμικών σχολείων είναι η ελάχιστη θετική συμβολή της εκπαίδευσης στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζοντας την αντίληψη όλων των εργαζομένων, επαναλαμβάνει την αδιαπραγμάτευτη θέση της ότι καμία διάκριση φύλων, φυλής και θρησκείας δεν μπαίνει ανάμεσά μας! Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μετανάστες και έλληνες, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της φτώχειας της ανεργίας, της καταπίεσης. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μετανάστες και έλληνες, βιώνουμε τις συνέπειες της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους δούλους υπό το ζυγό τραπεζών και κεφαλαίου.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Αθήνας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και την έμπρακτη καταδίκη πράξεων βίας και ρατσισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Μάρτη, ώρα 14.00, στα Προπύλαια.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου