Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Γιώτα Νέγκα Τραγούδια της αγάπης


Γιώτα Νέγκα Τραγούδια της αγάπης

Αρχική

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα  8.30 μ.μ.
Γιώτα Νέγκα
Τραγούδια της αγάπης

Είσοδος : 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα), στο ROCK SHOP (Οπλ. Πουτέτση 1Α), στο κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20), στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Πρόκος (Πυρσινέλλα 11 και Κ. Κατσαδήμα 7 αντίστοιχα).Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Μια σπουδαία λαϊκή φωνή, η Γιώτα Νέγκα, εμφανίζεται στην πόλη μας την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» σε μια συναυλία, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, με τίτλο  Τραγούδια της αγάπης.
Μαζί της ο Μανώλης Γεωργοστάθης, μπουζούκι, ο Γιώργος Παυλάκος, πιάνο, ο Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν, και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, κιθάρα. 
Η Γιώτα Νέγκα γεννήθηκε
στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αιγάλεω και στον Κορυδαλλό. Ο πατέρας της έπαιζε ερασιτεχνικά μπουζούκι και η μητέρα της τραγουδούσε, δημοτικά κυρίως. Από τα οκτώ της χρόνια, η κλίση της στην μουσική και στο τραγούδι ήταν εμφανής στον οικογενειακό και φιλικό της περίγυρο. «Δεν σκέφτηκα ποτέ στη ζωή μου να γίνω τίποτα άλλο από τραγουδίστρια. Κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται. Έμοιαζε να είναι η φυσική μου κατάληξη. Θυμάμαι μικρή γρατζουνούσα ένα μπουζούκι που είχαμε σπίτι και ονειρευόμουν ότι με ακούω στο ραδιόφωνο».
Στα χρόνια του Λυκείου άρχισε να τραγουδάει σε χώρους που ήταν κάτι ανάμεσα στις παλιές μπουάτ και στις σημερινές μουσικές σκηνές. Το τραγούδι λοιπόν το υπηρετεί από τότε που ήταν μαθήτρια στο Λύκειο. «Δεν έχω κάνει άλλη δουλειά στη ζωή μου, αλλά άργησα να πω ότι το επάγγελμα που θα ακολουθήσω θα είναι τραγουδίστρια, έτσι απλά ήρθε από μόνο του, αβίαστα».
Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους μία μικρή μουσική σκηνή στο Μοσχάτο, στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά ως το 1996 τραγουδώντας από ροκ μπαλάντες μέχρι παραδοσιακά και από Χατζιδάκι μέχρι ρεμπέτικα. Η αναζήτηση για νέες φωνές από τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα, έφερε τη Γιώτα Νέγκα κοντά τους και παράλληλα σήμανε την αρχή της δισκογραφικής της καριέρας. Συμμετείχε στις παραστάσεις τους στην Αθήνα και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί και με την Έλλη Πασπαλά. Το 2003 κυκλοφορεί το cd single με τίτλο Με τα μάτια κλειστά, που περιέχει το ομότιτλο τραγούδι σε στίχους και μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, ένα δισκογραφικό ντεμπούτο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.
Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία και μια αξιόλογη προσφορά στο ελληνικό τραγούδι. Η πιο πρόσφατη δουλειά της (2014) με τίτλο Καινούργιο φιλί έγινε σε συνεργασία με τον Θέμη Καραμουρατίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου