Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για την καρδιά πιο πολύ και από τη γυμναστική


Παρασκευή τεράστιας ελληνικής σαλάτας 500 κιλών, που πραγματοποιήθηκε απο 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας , κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης "ελληνικές γευστικές διαδρομές" που έλαβε χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Τρίτη , 31 Μαϊου 2011. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/STR

Οι άνθρωποι που ακολουθούν πιστά την μεσογειακή διατροφή, έχουν κατά μέσο όρο 47% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιοπάθεια μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που δεν ακολουθούν τις ίδιες διατροφικές συνήθειες. Αυτό συμπεραίνει μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Μάλιστα, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η Μεσογειακή διατροφή λειτουργεί πιο προστατευτικά για την καρδιά από ό,τι η σωματική άσκηση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Δημοσθένη Παναγιωτάκο και την Εκάβη Γεωργουσοπούλου, ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για πάνω από 2.500 Έλληνες ηλικίας 18 έως 89 ετών. Η έρευνα συσχέτισε, σε βάθος δεκαετίας, τις διατροφικές συνήθειες καθενός ατόμου με την κατάσταση της υγείας του. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, αυτή περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πλήρη δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια και κόκκινο κρασί.


πηγή: amna logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου