Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Προφορική Ιστορία και Σχολείο

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Φιλοσοφική
Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Παρασκευή 13-03-2015
Ομιλητής : Διάφοροι ομιλητές (βλ. σχετικό αρχείο με το πρόγραμμα)


Θέμα : Προφορική Ιστορία και Σχολείο
Το Εργαστήριο Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα Γιάννενα για την Προφορική Ιστορία και για τη συμβολή της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αναλυτικότερα το Σεμινάριο επικεντρώνεται σε θέματα θεωρίας, μεθοδολογίας και τεχνικών της Προφορικής Ιστορίας, ανάδειξης της σημασίας που έχει ως εργαλείο και ως ερμηνεία της ιστορίας και ανάδειξης, ως εκ τούτου, της χρησιμότητάς της στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο κοινωνικό σύνολο.
Το σεμινάριο, έχει διάρκεια 22 ωρών και πραγματοποιείται από 13 έως 15 Μαρτίου 2015 στο Εργαστήριο Λαογραφίας (Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 1ος όροφος). Συμμετέχουν σε αυτό εκπαιδευτικοί κυρίως αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 23 – 25 Ιανουαρίου 2015 αλλά αναβλήθηκε λόγω των Εθνικών Εκλογών.

Αίθουσα : Εργαστήριο Λαογραφίας – Φιλοσοφική Σχολή (α΄ όροφος)
 
Ώρα Έναρξης : 15:00
 
Διοργάνωση : Εργαστήριο Λαογραφίας
 
Σχετικό Αρχείο :
http://www.uoi.gr/files/news/attachments/6997.pdf
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου