Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σεμινάρια από τον Τομέα Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σεμινάριο :
Φιλοσοφική
Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Τομέας Λαογραφίας
Τετάρτη 11-03-2015
Ομιλητής : Διάφοροι ομιλητές (βλ. σχετικό αρχείο για το πρόγραμμα)

Θέμα : Αφήγηση και Εθνογραφία
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία – Λαογραφία» ο Τομέας Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας διοργανώνει σεμινάρια ανοιχτά και στο κοινό. Ο 3ος κύκλος των σεμιναρίων, για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, διερευνά τις ποικίλες εκδοχές του αφηγηματικού λόγου στο πεδίο της επιτόπιας έρευνας. Διάρκεια σεμιναρίων: 11.03.2015 έως 03.06.2015.
Αίθουσα : Εργαστήριο Λαογραφίας/Φιλοσοφική Σχολή/α΄ όροφος
 
Ώρα Έναρξης : 6.30 μ.μ.
 
Διοργάνωση : Τομέας Λαογραφίας
 
Σχετικό Αρχείο :
http://www.uoi.gr/files/news/attachments/6950.pdf

 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Παρασκευή 13-03-2015
Ομιλητής : Διάφοροι ομιλητές (βλ. σχετικό αρχείο με το πρόγραμμα)


Θέμα : Προφορική Ιστορία και Σχολείο
Το Εργαστήριο Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα Γιάννενα για την Προφορική Ιστορία και για τη συμβολή της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αναλυτικότερα το Σεμινάριο επικεντρώνεται σε θέματα θεωρίας, μεθοδολογίας και τεχνικών της Προφορικής Ιστορίας, ανάδειξης της σημασίας που έχει ως εργαλείο και ως ερμηνεία της ιστορίας και ανάδειξης, ως εκ τούτου, της χρησιμότητάς της στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο κοινωνικό σύνολο.
Το σεμινάριο, έχει διάρκεια 22 ωρών και πραγματοποιείται από 13 έως 15 Μαρτίου 2015 στο Εργαστήριο Λαογραφίας (Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 1ος όροφος). Συμμετέχουν σε αυτό εκπαιδευτικοί κυρίως αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 23 – 25 Ιανουαρίου 2015 αλλά αναβλήθηκε λόγω των Εθνικών Εκλογών.

Αίθουσα : Εργαστήριο Λαογραφίας – Φιλοσοφική Σχολή (α΄ όροφος)
 
Ώρα Έναρξης : 15:00
 
Διοργάνωση : Εργαστήριο Λαογραφίας
 
Σχετικό Αρχείο :
http://www.uoi.gr/files/news/attachments/6997.pdf















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου